Aprillipila: Todellinen yllätysvalinta: Jannika B ja Toni Wirtanen Lahden kaupunginteatterin johtoon – "Vähän äkkiähän tämä tuli eteen"

Uudeksi johtokaksikoksi valittu Jannika B ja Toni Wirtanen tunnetaan paremmin musiikin puolelta. Kaksikolla on kuitenkin jo valmiina rohkea visio siitä, mitä kaupunginteatteri heidän johtokaudellaan tarjoaa: uusia avauksia ei tule puuttumaan. Toni Wirtanen paljastaa itsestään myös yllättävän, teatteriin liittyvän puolen.

Lahden kaupunginteatterin uusiksi johtajiksi on valittu yllättäen musiikkimaailmasta tutut Jannika B ja Toni Wirtanen. Kaksikko kuvattiin tulevalla työpaikallaan. Juha Peurala

Vieno Muikku

Juttu on Lahden kaupunginteatterin ja Etelä-Suomen Sanomien yhteinen aprillipila.

Lahden kaupunginteatterin uusiksi johtajiksi on valittu musiikkimaailmasta tutut Jannika B ja Toni Wirtanen.

Johtokaksikko oli myös Lahden kaupunginteatterin henkilökunnan valinta, kertoo näyttelijöiden luottamusmies Anna Pitkämäki.

Jannika B ja Toni Wirtanen ovat innoissaan uusista haasteista, joita he pääsevät toteuttamaan kotikaupungissaan.

– Vähän äkkiähän tämä tuli eteen, mutta toisaalta olemme tottuneet tekemään nopeita päätöksiä. Uusien työtehtävien vastaanottaminen sopii hyvin nyt, kun korona-aikana ei ole keikkojakaan, Jannika B ja Wirtanen toteavat.

Tähän saakka kaupunginteatteria johtanut Ilkka Laasonen kertoo ikääntyneensä koronarajoitusten vuoksi siihen tahtiin, että eläkeikä tuli täyteen etuajassa.

– Aion lähteä pilkille Pohjois-Karjalaan, Laasonen pohtii tulevaisuuden suunnitelmiaan.

– Tuttavat kertoivat, että järvissä jää kantaa vielä paikka paikoin.

Jannika B ja Toni Wirtanen siirtyvät katsomosta parrasvaloihin, kun Lahden kaupunginteatteri järjestää johtajakuvioitaan uusiksi. Juha Peurala

Uuden johtokaksikon kädenjälki näkyy teatterissa ensi keväänä. Pariskunnan suunnitelmat ovat selvät.

– Visionamme on rohkeasti räävittömän teatterin Lahti. Missiomme on tuoda teatteriin punk-estetiikkaa pop-eetoksella.

Toni Wirtanen aikoo toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa punk-musikaalista, johon hän säveltää musiikin. Anna mulle piiskaa -musikaalissa saatetaan kuulla myös Wirtasen Apulanta-yhtyeen hittejä.

– Punk sopii mielestäni todella hyvin musikaaliin, mutta jostain syystä punk-musikaaleja on tehty tähän mennessä vähän, jos lainkaan, musiikkiuransa punkia soittamalla aloittanut Wirtanen ihmettelee.

Vähän äkkiähän tämä tuli eteen.

Jannika B ja Toni Wirtanen

Hän paljastaa olevansa erittäin suuri musikaalien ystävä.

– Nuorempana pohdin pitkään, suuntaanko teatteriin vai musiikkiuralle. Bändi vei voiton, koska siinä ei tarvitse tanssia.

Musikaalin koreografiat suunnitteleekin Jannika B, jolla on vahva tanssitausta. Klassista balettia vakavissaan harrastanut Jannika haaveili nuoruudessaan tanssijan urasta.

– On haasteellista sovittaa baletin linjakas ja sulava liikekieli punkiin, mutta en ole koskaan pelännyt haasteita, Jannika B toteaa.

Sinisten ajatusten loppu on hiljaisuutta

Johtokaksikolla on roppakaupalla muitakin raikkaita ideoita, joita he aikovat toteuttaa. Jannika B kertoo, että he ryhtyvät järjestämään teatterissa konsertteja esityskausien ulkopuolella.

– Teatterisalithan ovat tyhjillään koko kesän. Ne sopivat mainiosti kesäkonserttien järjestämiseen, sillä Suomen suvi on tunnetusti sateinen.

Toni Wirtanen kaavailee punk-musikaalia, johon Jannika B luo koreografian. "En ole koskaan pelännyt haasteita", Jannika B huomauttaa. Juha Peurala

Konserttien järjestäminen aloitetaan jo ensi kesänä, jos koronarajoitukset antavat myöten. Lisäksi voidaan järjestää festivaaleja.

– Teatterin vieressä olevaan puistoon voi majoittua teltoissa, Jannika B suunnittelee.

Ihan ensimmäiseksi kaksikko aikoo kuitenkin järjestää näyttelijöille tilaisuuden esitellä taitojaan. Mallia on otettu The Voice of Finland -tv-ohjelmasta, jossa Wirtanen on yksi tähtivalmentajista. Näyttelijät nousevat kukin vuorollaan lavalle laulamaan, ja Wirtanen ja Jannika B pohtivat, kumman "tiimiin" näyttelijä päätyy.

– Se on hyvä tapa tulla tutuksi henkilökunnan kanssa, Wirtanen sanoo.

Hän aikoo ehdottaa tv-kanaville, että johtokaksikon ensimmäisestä vuodesta teatterissa tehtäisiin myös tosi-tv-sarja.

– Kaupunginteatteri saisi hyvää mainosta ja Lahti kaivattua näkyvyyttä.

Jannika B ja Wirtanen pyytävät yleisöltäkin ehdotuksia teatterin ohjelmistosta kaupunginteatterin nettisivujen palautelomakkeen kautta.

”Hienoa, että teatteriin virtaa uutta verta” –  ESS:n ja Lahden kaupunginteatterin yhteinen aprillipila sai monet reagoimaan

Juttua päivitetty 1.4. klo 16.52. Lisätty tiedot siitä, että juttu on aprillipila.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut