Sinfonia Lahti herättelee kasiluokkalaisia ympäristöteemaisella konsertilla

Felix Zenger beatboxasi Sinfonia Lahden Taidetestaajat-konsertissa syksyllä 2018. Sami Lettojärvi

ESS

Sinfonia Lahti tarjoaa kasiluokkalaisille Taidetestaajille ensi lukukaudella ympäristöteemaisen konsertin. Keväällä 2022 järjestettävän konsertin pääteoksena kuullaan kantaesitys, jonka yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin.

Teoksen tarkoituksena on herätellä nuoria suojelemaan luontoa ja ympäristöä. Taidetestaajat-konsertti kuullaan ensimmäistä kertaa myös Hämeenlinnassa Verkatehtaalla.

Taidetestaajat ovat vierailleet Sinfonia Lahden konserteissa aiemmin syksyllä 2018 ja syksyllä 2017. Vuonna 2018 Sibeliustalon konsertissa kuultiin beatboxausta ja vuonna 2017 pelimusiikkia. Konserteissa vieraili yhteensä 8 600 kasiluokkalaista.

Kulttuurirahaston käynnistämään Taidetestaajat-hankkeeseen osallistuvat lukukaudella 2021–2022 kaikki Suomen kasiluokkalaiset. Taidetestaajat on nykyisin osa Suomen lastenkulttuurikeskusten toimintaa ja sitä rahoittavat Kulttuurirahaston ohella Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Sinfonia Lahden pääsiäisen passio jää välistä, mutta tilalle saadaan Haydnia – "Toivottavasti täällä tajutaan, millainen aarre orkesterinne oikeasti on", toteaa saksalainen kapellimestari

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut