Lahden Seudun Liikenne lopettaa yhden vuoron linjalta 70A: auto siirtyy lisäavuksi Heinolan ruuhkaisille aamuvuoroille, jos lähiopetukseen palataan

ESS

Lahden Seudun Liikenne (LSL) poistaa käytöstä yhden vuoron linjalta 70A ja siirtää vapautuvan linja-auton auttamaan ruuhkaisempia linjan 71 -vuoroja Heinolassa.

LSL:n tiedotteen mukaan Linjan 71 arkiaamun lähdöillä Lahdesta Heinolaan on ollut paikoittain niin paljon ruuhkaa, että se on vaikeuttanut vuoron pysymistä aikataulussa. Myöhästely on esimerkiksi hankaloittanut oppilaiden ehtimistä kouluun.

Linjalta 70A Tommola–Kaivokatu–Kauppatori poistetaan kello 7.05 Heinolan Tommolasta Lahteen lähtevä vuoro. Nyt lopetettavalla vuorolla on ollut keskimäärin kuusi matkustajaa.

– Lopetettavan vuoron matkustajat voivat siirtyä käyttämään esimerkiksi linjan 70 kello 6.50 Tommolasta (7.05 Kaivokadulta) lähtevää vuoroa. Linja 70 ajaa Lahdessa Kauppatorin sijaan Matkakeskukselle ja Päijät-Hämeen keskussairaalalle, kehotetaan LSL:n tiedotteessa.

Vapautuva auto tulee lisäautoksi linjan 71 ruuhkaisille aamuvuoroille välille Heinolan Myllyoja–Opintie (Salpaus). Auto aloittaa Myllyojan koulun pysäkiltä noin kello 7.22 ja kello 8.22. LSL huomauttaa, että lisäauto ei näy reittioppaan ajoneuvoseurannassa.

Lahden seudun liikenne on pohtinut asiaan ratkaisua yhdessä Heinolan kaupungin ja liikennöitsijän kanssa. Ratkaisu on LSL:n mukaan kustannustehokkain vaihtoehto.

Muutos otetaan käyttöön heti, kun 7.–9.-luokkalaisten etäkoulu Heinolassa päättyy. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä päätti maanantaina suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että etäkoulussa jatkettaisiin vielä aiemmin päätetyn päivämäärän 6.4. jälkeen eli 11.4. asti.

Jos yläkoululaiset jatkavat etäkoulussa, lisäautolle ei ole tarvetta.

Päijät-Hämeen koronarajoituksia ei lievennetä – yläkoulujen ja toisen asteen etäopetus pitenee, harrastus- ja urheilutilat kokonaan kiinni

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut