Lahden kaupunki perustaa kumppanuuspöytiä ja hakee niihin jäseniä – tarkoituksena edistää kaupungin viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä

Jäseneksi voi hakea 29.3.–25.4. välillä. Sami Lettojärvi

ESS

Lahden kaupunki tiedottaa perustavansa neljä alueellista kumppanuuspöytää edistääkseen asukkaiden, yhteisöjen sekä yritysten vaikuttamismahdollisuuksia.

Kumppanuuspöytien alueet ovat kaupungin pohjoinen, eteläinen, itäinen ja keskustan alue. Kaupungin tiedotteen mukaan kumppanuuspöytien tavoitteena on lisätä vuoropuhelua sekä edistää yhteisöllisyyttä, viihtyisyyttä ja elinvoimaisuutta kaupungissa.

Kumppanuuspöytiin kutsutaan eri ikäisiä ja -taustaisia lahtelaisia sekä edustajia alueen yrityksistä, yhdistyksistä, oppilaitoksista, seurakunnista ja muista yhteisöistä. Jäseneksi voi hakea 29.3.–25.4. välisenä aikana sähköisellä lomakkeella osoitteessa lahti.fi/kumppanuuspoydat.

Kaupungin mukaan kumppanuuspöydät lisäävät vaikuttamismahdollisuuksia yhteisiin asioihin virallisen päätöksenteon rinnalla. Lisäksi ne edistävät paikallista toimintaa.

– Ne voivat esimerkiksi antaa lausuntoja omaa aluettaan koskevista merkittävistä suunnitelmista, ottaa kantaa palveluiden toimivuuteen tai osallistua yhteiskehittämiseen. Kumppanuuspöytien toiminta on epäpoliittista ja niillä ei ole päätösvaltaa, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Kuhunkin kumppanuuspöytään valitaan 10–15 jäsentä ja varajäsentä. Jäsenistä kaksi voi olla oman asuinalueensa toimintaan hakeutuvia kaupungin luottamushenkilöitä.

Pöytien toimikausi on kaksi vuotta, ja niiden toiminta alkaa syyskuussa. Kumppanuuspöydän jäsenistä ja tarkemmista tehtävistä päättää kaupunginhallitus, joka aloittaa toimintansa ensi elokuussa.

Lisätietoa kumppanuuspöydistä voi lukea kaupungin nettisivuilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut