Lahden Harjun koulun kaikki oppilaat siirtyvät etäkouluun 9. huhtikuuta asti

Nina Räty

Kaikki Harjun koulun oppilaat siirtyvät etäopetukseen perjantaihin 9. huhtikuuta saakka. Karanteeniin on korona-altistuksen takia siirtynyt yhteensä 115 oppilasta ja 14 henkilökunnan jäsentä viikonlopun ja maanantain aikana. Etäopetukseen siirtyy nyt myös sellaisia oppilaita, jotka eivät ole altistuneet koronavirukselle.

– Tämä oli pedagogisesti järkevä päätös. Nyt voimme keskittää kaikki meidän henkilökuntamme voimavarat etäopetukseen, koulun rehtori Jussi Virsunen kommentoi.

Etäopetuksella halutaan turvata koulupäivän käytännön järjestäminen, koska osa henkilökunnasta on karanteenissa korona-altistumisen takia. Asiasta päätettiin maanantaina Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän suosituksesta.

Harjun peruskoulussa etäkouluun ja karanteeniin siirtyi 55 oppilasta ja kuusi henkilökunnan jäsentä perjantaina. Karanteeni laajeni sunnuntaina, kun karanteeniin siirtyi 30 oppilasta ja kolme henkilökunnan jäsentä. Maanantaina karanteeniin siirtyi vielä 30 oppilasta ja viisi henkilökunnan jäsentä.

Virsusen mukaan oppilaiden vanhempien suunnalta ei ole kuulunut kriittisiä viestejä etäopetukseen siirtymisestä, pikemminkin päinvastoin. Hän uskoo, että myös pienet ekaluokkalaiset selviävät etäopetuksesta hyvin.

– Seitsemänvuotiaat ovat jo hyvin näppäriä koululaisia. He ovat ehtineet syksyn ja kevään aikana oppia jo paljon luku- ja kirjoitustaitoja. Kyseessä on vain alle kahden viikon etäopetusjakso, se ei vaaranna kenenkään oppimista. Opettajillamme on hyvät valmiudet etäopetukseen.

Rehtori muistuttaa, että koululta voi etäopetuksen aikana hakea viime kevään tavoin lounasta ja ennen pääsiäistä koululta voi hakea tarvittaessa kirjoja tai muita kouluvälineitä.

Harjun koulussa on 290 oppilasta, 19 opettajaa ja viisi avustajaa.

Lahden Harjun peruskoulusta siirtyi lisää oppilaita koronakaranteeniin

Juttuun lisätty 29.3. kello 19.00 rehtorin kommentit.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut