Oletko nähnyt tämän kuvan Niinistöstä? Valokuvaaja ikuistaa julkkiksia omalaatuisesti

Anne Honkanen

Lauri Eriksson on asettanut itselleen haasteellisen tavoitteen valokuvatessaan tunnettuja henkilöitä: hän koettaa aina saada napatuksi kuvan, joka on erilainen kuin muilla.

Se voi olla vaikeaa, kun kuvattavana ovat poliitikot ja julkkikset, jotka on ikuistettu tuhansiin valokuviin. Erikssonilla on salainen ase: toiminta.

- Koetan aina saada kuvattavat tekemään jotain. Se vaatii pyytämistä ja neuvottelua, mutta useimmat suostuvat tekemään edes jotain, Eriksson sanoo.

Pönöttävä Esko Aho suostui vetäisemään edes kampanjalippiksen päähänsä presidentinvaaleissa vuonna 2000.

Jotkut tekevät hiukan enemmän, kuten Sauli Niinistö hypätessään alas tuolilta - tosin tämä tapahtui ennen presidenttiyttä, vuonna 2005.

Eriksson on helsinkiläinen valokuvaaja, joka on tunnettu muotokuvistaan. Ensimmäisen potrettinsa hän otti ystävästään vain 3,5-vuotiaana. Se on esillä Galleria Uudessa Kipinässä, Lahdessa, samoin kuin 20 muuta muotokuvaa.

Galleria Uudessa Kipinässä avattiin tiistaina kolme muutakin näyttelyä. Esillä on myös Siiri Pohjolaisen maalauksia, Pasi Siipolan valokuvia ja Tero Ulvilan maalauksia 2. helmikuuta asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.