Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Tämä on palkitun nukentekijän tunnetuin hahmo

Nukketeatteriyhdistys Suomen Unima ry palkitsi tiistaina ansioituneita nukketeatteritaiteilijoita 30-vuotisjuhlissaan.

Yhdistys nimitti kolme uutta kunniajäsentä, joista yksi on sysmäläinen Eeva-Liisa Holma-Kinnunen.

Holma-Kinnunen (s. 1930) on suomalaisen nukketeatterin uranuurtaja, kouluttaja ja nukketeatteritaiteilija. Hän on jo 1970-luvun taitteessa alkaneen uransa aikana tehnyt noin 3 500 teatteri-, televisio- ja näköisnukkea.

Tunnetuin nukkehahmoista on vuonna 1978 syntynyt Ransu, TV2:n lastenohjelmien suosikki Karvakuono-kavereineen.

Vuonna 1973 Eeva-Liisa Holma-Kinnunen perusti Nukketeatteri Valkean Ratsun. Lahden kaupunginteatteriin hän teki miehensä Raimo J. Kinnusen kanssa neljä nukketeatterinäytelmää 70-80-lukujen taitteessa. Niistä yksi oli aikuisille suunnattu mittava Spoon River Antologia.

Nukketeatteritalo Musta & Valkea Ratsu perustettiin vuonna 1985 Sysmään. Onkiniemellä sijaitsevassa talossa on 500 nuken näyttely, esityksiä kesäisin ja nukketeatterin kokeilunäyttämö.

Eeva-Liisa Holma-Kinnunen on vuosikymmenten mittaan pitänyt lukemattomia nukketeatterikursseja ja -näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla.

Raimo J. Kinnunen jatkaa Eeva-Liisan innoittamaa nukketeatteritoimintaa Sysmässä yhdessä heidän poikansa Jukka-Pekka Kinnusen kanssa.

Muut kunniajäsenyydet saivat Rainer Kaunisto ja Anna Ivanova.

Vuoden nukketeatteriteko myönnettiin Tehdas Teatterin ja Aura of Puppets -nukketeatterihankkeen yhteistuotannolle Myrsky-yhteistuotannolle.