VR rajoittaa matkustajamääriä junissaan puoleen – koskee myös Lahden kautta kulkevia lähi- ja kaukojunia

VR:n junissa on ollut maskipakko jo reilut kaksi viikkoa. Timo-Pekka Heima

Sohvi Auvinen

VR rajoittaa kaikkien lähi- ja kaukojuniensa suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen. Tämä koskee myös Lahden kautta kulkevia lähi- ja kaukojunia. IC-junissa tämä tarkoittaa noin kuuttakymmentä matkustajaa kaksikerroksista vaunua kohti, Pendolinossa noin sataaviittäkymmentä matkustajaa per juna ja lähijunissa noin 150–180:tä matkustajaa yksikköä kohden.

Rajoitukset ovat käytössä 27.3.–25.4. Kaukoliikenteen osalta ne tehdään suoraan lipunmyyntijärjestelmään, ja tämä valmistuu viikolla 14 (5.–11.4.). Uusi linjaus ei vaikuta jo ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa junalippuja. Ketään ei myöskään poisteta junasta tai estetä nousemasta sen kyytiin. Sen sijaan matkustajia ohjataan tarvittaessa väljempään vaunuun tai tiheän vuorovälin liikenteessä seuraaviin vuoroihin.

Rajoitus ei kuitenkaan koske päivä- ja yöjunien hyttejä, sillä ne varataan aiina omaan käyttöön tai omalle seurueelle.

– Rekisteröityyn kapasiteettiin kuuluvat myös junien seinomapaikat, joten yksittäisessä lähi- tai kaukojunassa voi jatkossakin olla yli puolet penkeistä varattuina, kertoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Lähiliikenteessä ja kiskobusseissa matkustajamääriä tarkkailevat konduktöörit. He raportoivat mahdollisista yli 50 prosentin täyttöasteista.

Kaikissa VR:n junissa on jo aiemmin ollut maskipakko.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut