Etäopetus jatkuu Päijät-Hämeessä, jatkoa arvioidaan vielä ennen pääsiäistä

Aluehallintovirasto harkitsee ennen pääsiäistä tarvetta sulkupäätöksen mahdolliselle jatkamiselle, epidemiatilanteesta riippuen. Katja Juurikko/Arkisto

Kari Anttinen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että peruskoulujen yläluokkien etäopetus jatkuu 5. huhtikuuta saakka useiden Etelä-Suomen sairaanhoitopiirien alueella. Päijät-Hämeen lisäksi oppilaitosten tilojen sulkua jatketaan Kanta-Hämeessä, Etelä-Karjalassa sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Päätös koskee perusopetuksen yläkouluja. Suljettuja koulutiloja ei voi käyttää 7.–9.-luokkalaisten eikä lisäopetuksessa olevien oppilaiden lähiopetukseen. Toisen asteen opetus voidaan järjestää etäopetuksena ilman avin päätöstä oppilaitosten tilojen sulkemisesta.

Kunnat tekevät nyt tarvittavat perusopetuslain mukaiset päätökset, joilla yläkoululaisten opetusta jatketaan etäopetuksena. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske alakoululaisia ja myös esimerkiksi erityisen tuen oppilaiden opetus jatkuu lähiopetuksena.

Aluehallintovirasto kertoo seuraavansa epidemiatilannetta ja harkitsevansa ennen pääsiäistä tarvetta sulkupäätöksen mahdolliselle jatkamiselle pääsiäispyhien jälkeen.

Etäopetus jatkuu Päijät-Hämeessä pääsiäisen yli

Uusia tartuntoja 30, Lahden Kariston koulun oppilaita karanteeniin

Nuorten hyvinvointi nojaa aikuisten vointiin

Lahden seudun liikenteessä alkoi maskipakko – matkustajamääriä ei ainakaan toistaiseksi rajoiteta

Opetusministeri Saramo: Hallitus ei enää toteuta erillisiä koulusulkuja

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut