Lahden seudun liikenteessä alkoi maskipakko – matkustajamääriä ei ainakaan toistaiseksi rajoiteta

Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia matkustaessaan Lahden seudun joukkoliikenteessä. Sami Lettojärvi

Kari Anttinen

Lahden seudun liikenteen (LSL) linja-autoissa on torstaista lähtien käytettävä maskia. Määräys on voimassa 30. kesäkuuta asti, tai kunnes päätös kumotaan.

Lahden seudun joukkoliikennelautakunnan keskiviikkona tekemän päätöksen mukaan jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee käyttää kasvomaskia matkustaessaan, jos hänellä ei ole terveydellistä syytä olla sitä käyttämättä. Velvoite liittyy Päijät-Hämeen heikentyneeseen koronatilanteeseen.

Lahden seudun liikenne muistuttaa myös, ettei sairaana saa matkustaa. Mahdollisuuksien mukaan tulisi matkustaa ruuhkaisimpien aikojen ulkopuolella. Ruuhkaisinta on LSL:n autoissa arkisin noin kello 7–9 ja 14–17.

Myös kuljettajat käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan, terveys ja liikenneturvallisuus huomioiden.

Lahden lähibussien maskipakkoa saa noudattaa tai olla noudattamatta – "Nyt ei auta muu kuin vain luottaa matkustajiin"

Matkustajamääriä ei Päijät-Hämeessä toistaiseksi rajoiteta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan matkustajamäärät ovat laskeneet maakunnan alueella niin paljon, ettei rajoittamisella saavutettaisi merkittävää vaikutusta ainakaan yläkoulujen ja toisen asteen etäopetusjakson aikana.

Rajoitusten tarpeellisuutta arvioidaan uudelleen kun koululaiset palaavat lähiopetukseen. Etäopetus jatkuu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella pääsiäisen yli.

38 uutta tartuntaa, maaliskuussa eniten tartuntoja koululaisilla ja työikäisillä – Lahden Jalkarannan koulun oppilaita karanteeniin

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut