Lahdessa hakuun lähes 30 omakotitonttia, osa luovutetaan arpomalla – rakentamaan pääsee jo tänä vuonna

Uusia tontteja tulee myyntiin muun muassa Kariston kaupunginosaan. Katja Luoma

Sohvi Auvinen

Lahdessa tulee huhtikuussa hakuun 29 uutta omakotitonttia.

Tonteista 14 sijaitsee Karistossa Karistonselän uudella omakotialueella ja 15 Kytölässä Kytölämäki II -alueella. Tonttien keskikoko on 823 neliömetriä ja niille pääsee rakentamaan tänä vuonna. Hakuaika on 6.–30.4. ja niitä haetaan sähköisellä lomakkeella.

Karistonselän tontit sijaitsevat noin 1,5 kilometrin päässä Kariston koulusta ja päiväkodista. Karisman kauppakeskus on puolestaan noin kolmen kilometrin päässä, ja Lahden keskustaan matkaa on noin seitsemän kilometriä. Tontit ovat pinta-alaltaan 745–925 neliötä ja niille pääsee rakentamaan heti.

Puolet Karistonselän tonteista luovutetaan arpomalla. Tontit sijaitsevat pientaloalueella, jolla on yhteensä yli 50 tonttia. Nyt hakuun tulevat tontit ovat alueen viimeiset.

Kytölän tontit puolestaan sijaitsevat Kytölän Selkätien pohjoispuolella etelään viettävällä rinteellä, Kiiliäisvuorenpuiston kyljessä. Alue rajautuu Potilanjokeen, koillisessa Alasenjärveen ja luoteessa asemakaavoittamattomaan Kytölän alueeseen. Alueelle rakentuu noin 80 omakotitalon ja muutaman rivitalon pientaloalue. Nyt haettavat 15 tonttia ovat alueen ensimmäiset. Tontit ovat kooltaan 777–839 neliötä ja valtaosalle niistä pääsee rakentamaan elokuussa.

Keskustaan alueelta on matkaa noin kuusi kilometriä ja Holman kauppakeskukseen noin kolme metriä.

Tontit luovutetaan aluksi varattavaksi. Varausajan pituus on vähintään kuusi kuukautta. Tämän jälkeen tontit vuokrataan maanvuokraussopimuksilla, jotka päättyvät 31.12.2070.

Lahden kaupunki järjestää kaikille avoimen tontti-infon 8.4. kello 17. Info järjestetään verkossa ja paikalla ovat kaupungin tontinluovutuksen, rakennusvalvonnan ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijat.

Uusi kaavoitus tarjosi kylmän suihkun Lahden Joutsaaren kehittäjille – "Meillä on nyt vain huonoja vaihtoehtoja"

Omakotitalotonttien kauppa on käynyt tänä vuonna ennätysvilkkaasti: Lahden seudun tontteja kysellään myös pääkaupunkiseudulta

Joutsaareen tekeillä kaavamuutos Lahdessa – saareen suunnitellaan kahta omakotitonttia

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut