22.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 15 uutta koronavirustartuntaa – uusien tapausten määrä kasvoi edellisestä viikosta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu sunnuntaina 15 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoitoa saa tällä haavaa 15 koronaviruspotilasta. Heistä kaksi on tehohoidossa. Tehohoidettavia koronapotilaita oli kaksi lisää, mutta heidät siirrettiin viime viikolla hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella epidemian aikana 1 891. Näytteitä on otettu kaikkiaan 91 238. Viime viikolla otetuista näytteistä oli 4,7 prosenttia oli positiivisia.

Tartunnanlähde oli tiedossa viime viikolla todetuissa tartunnoissa 71 prosentilla. Tartunnoista tapahtui samassa taloudessa asuvien kesken 87, työpaikoilla tartuntoja todettiin 13, päiväkodeissa 6, kouluissa 13 ja harrastuksissa kaksi. Lisäksi 27 tartuntaa on jäljitetty yksityistilaisuuksiin tai tapaamisiin.

Koronavirustestejä otettiin viime viikolla keskimäärin 595 testiä päivässä, kun edellisellä viikolla päiväkohtainen lukumäärä oli keskimäärin 471.

Uusien koronatapausten määrä nousi edellisestä viikosta. Viime viikolla varmistettuja tapauksia oli 211, kun viikkoa aikaisemmin vastaava luku oli 171. Karanteeniin määrättiin yhteensä 1 279 henkilöä.

Viime viikon maanantaina 15. maaliskuuta Messilän suksivuokraamossa kello 15.30–16.00 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Suksivuokraamossa asioineiden kannattaa seurata vointiaan ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin.

Päijät-Soten koronarokotusten ajanvarausjärjestelmät ruuhkautuivat: riskiryhmän 2 ajanvarausta ei vielä avata, 1 200 rokotusaikaa peruuntui

Suomessa raportoitu 430 uutta koronavirustartuntaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut