Uutuuskirja käsittelee Suomen historiaa julisteiden kautta – julisteet valittiin Lahden museoiden massiivisesta julistekokoelmasta

Hano Koskelan Finnair Caravellesta tekemä juliste 1960-luvulta. Juliste on Tuulenpuuskia-kirjasta. Lahden museot

Anne Honkanen

Lahden museot julkaisee kirjan verkkotapahtumassa. Tuulenpuuskia – Suomen historiaa julisteissa 1920–1970 -kirjaa kuvaillaan museoiden tiedotteessa näyttäväksi julkaisuksi, joka tekee kunniaa julistesuunnittelijoille ja menneiden aikakausien ihmisille.

‒ Kirja on hieno tapa päästä kertomaan Suomen historiasta. Mainosjulisteet ovat kautta aikain esitelleet aikakautensa tapahtumia, ilmiöitä ja ajankohtaisia tuotteita, joten ne tarjoavat oivan kurkistusväylän menneisyyteen, amanuenssi Hanna Suihko toteaa tiedotteessa.

Julisteet on valittu Lahden museoiden kattavasta, 70 000 julisteen kokoelmasta. Kirja juhlistaa tiedotteen mukaan Lahden tulevaa visuaalisten taiteiden museota Malvaa.

Lahden museot julkaisi uuden kirjan. -

Kirjan artikkeleiden kirjoittajat ovat asiantuntijoita Lahden museoista. Teoksen toimitustyöstä on vastannut julistekokoelmista vastaava amanuenssi Hanna Suihko. Artikkelien kirjoittajat ovat kokoelmapäällikkö Sari Kainulainen, näyttelypäällikkö Suvi Kuisma, tutkija Riitta Niskanen, amanuenssi Helena Peippo, amanuenssi Hanna Suihko, amanuenssi Päivi Taipale ja tutkimuspäällikkö Hannu Takala.

Mitä julisteita haluat nähdä Lahden torilla? Osallistu äänestykseen!

Kirjan ulkoasu on graafikko Marjaana Virran, ja julisteet ovat kuvanneet museon valokuvaajat Eetu-Pekka Heiskanen ja Tiina Rekola.

Tapahtumaa pääsee seuraamaan Lahden museoiden YouTube-kanavalla tiistaina 23. maaliskuuta kello 17.

Kirja on myynnissä Lahden museoiden museokaupoissa ja museon verkkokaupassa.

Jäätelö-julisteen suunnittelija on tuntematon. Juliste on vuodelta 1937, ja se on Tuulenpuuskia-kirjan kuvitusta. Lahden museot

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut