Pitkä ja vaarallinen takaa-ajo Nelostiellä Hollolassa, pakenijan vauhti yli 220 km/h – kuski vaihtui lennosta Mäntsälässä

Poliisi joutui pitkään takaa-ajoon lauantaiaamuna Nelostiellä Hollolasta aina Mäntsälään saakka pysäyttäessään hurjastelijaa.

Hämeen poliisin partiot olivat valvomassa liikennettä moottoritiellä, kun vauhdikkaasti pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ohitti valvontapisteen. Auton nopeudeksi mitattiin tutkalla 147 km/h satasen rajoitusalueella.

Kaahari pyrki poliisia karkuun Lahdessa, koirapartio jäljitti kaikkea muuta kuin selvin päin liikkeellä olleen miehen

Partio lähti tavoittamaan autoa, jolloin se kiihdytti karkuun. Poliisiauton nopeus oli suurimmillaan 220 km/h eikä se tavoittanut pakenijaa.

Poliisin mukaan tienpinta oli tapahtuma-aikaan erittäin liukas.

Poliisi ilmoitti pakenijasta muille partioille ja autosta saatiin havainto Mäntsälän eteläpuolella. Pysäytyshetkellä autoa ajoi sen omistaja. Tutkinnassa ilmeni kuitenkin, että hän oli siirtynyt kuljettajaksi vasta Mäntsälästä. Siihen saakka autoa oli ajanut parikymppinen mies, joka myönsikin olleensa ratin takana aikaisemmin Hollolassa ja yrittäneensä välttää kiinnijäämistä.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin kuulustelujen jälkeen väliaikaiseen ajokieltoon.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut