Nuorten väliset pahoinpitelyt ja kärhämät uhkaavat kärjistyä Lahden Launeella – poliisi vetoaa osapuoliin tilanteen rauhoittamiseksi

ESS

Hämeen poliisi tutkii Lahden Launeella tapahtuneita nuorten välisiä pahoinpitelyjä ja uhkauksia, jotka liittyvät samaan henkilöpiiriin. Poliisi vetoaa tiedotteessaan tapausten osapuoliin ja heidän huoltajiinsa tilanteen rauhoittamiseksi.

Osalliset ovat yli ja alle 15-vuotiaita, joten osa on rikosoikeudellisessa vastuussa.

Poliisin mukaan toistaiseksi vakavammilta vammoilta on säästytty, mutta tilanne on osoittanut kärjistymisen merkkejä, ja vastakkainasettelun kierre on alkanut.

– Kyseessä on pääasiassa ollut fyysistä väkivaltaa, joka on sisältänyt lyöntejä ja potkuja. Lisäksi on ollut uhkailua joko henkilökohtaisesti tai eri viestikanavissa, tiedotteessa todetaan.

Poliisi on saanut ilmoitukset teoista osallisilta, heidän huoltajiltaan ja muilta sivullisilta.

Teot ovat tapahtuneet Launeen alueella ja tilanteissa on ollut useita nuoria seuraamassa tappelua. Poliisi painottaa, että kyse molemminpuolisista teoista, jotka ovat lähteneet yksittäisten henkilöiden vastakkainasettelusta ja johon on liittynyt muita henkilöitä.

Poliisi vetoaa kaikkiin osallisiin ja heidän huoltajiinsa, jotta he eivät omalta osaltaan pahentaisi tai provosoisi tilannetta enempää.

– Asioita on ratkottu ja niitä on käsitelty moniviranomaisyhteistyössä. Tilanteen kannalta ratkaisevassa asemassa ovat kuitenkin nuoret itse ja heidän huoltajansa. Kyse on lapsista ja nuorista, joiden kehitys on vielä kesken.

Lisäksi poliisi kehottaa huoltajia keskustelemaan lastensa kanssa oikeiden valintojen tekemisestä ja osaltaan toimimaan oikein vastakkainasettelua vähentävästi.

Hämeen poliisi kertoo tiedottavansa ilmiöstä, koska toivoo, että huolestuttava kehitys saataisiin katkaistua ja huoltajat kiinnittäisivät rooliinsa enemmän huomiota. Poliisi ei kerro tapausten yksityiskohdista enempää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut