18.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tehohoitopotilaita siirretty Helsinkiin ja Tampereelle, sovittuja leikkauksia ei toistaiseksi ole jouduttu perumaan – 32 uutta koronavirustartuntaa varmistettu

Heidi Malin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on eilen varmistettu 32 uutta koronavirustartuntaa, yhtymä kertoo tiedotteessaan. Päijät-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidettavana 12 koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Tehohoitopotilaita saatiin vähennettyä, kun neljä heistä siirrettiin tällä viikolla Helsingin ja Tampereen yliopistosairaaloiden teho-osastoille. Yksi siirretyistä oli koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut potilas.

Hyvinvointiyhtymästä kerrotaan, että siirtojen ansiosta keskussairaalan toimintaa on jouduttu supistamaan vain vähän. Muun muassa sovittuja leikkausaikoja ei ole tarvinnut siirtää tältä viikolta.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on varmistettu epidemian aikana yhtymän alueella 1 765. Koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 89 223.

Yhtymä julkaisi koronavideon: "Väestö on koetuksella, mutta nyt tarvitaan vielä viimeinen puserrus"

Kuntosaleilla ja liikkeissä useita altistumisia – 32 uutta koronavirustartuntaa varmistettu

"Jospa tämä kirjoitus saisi ihmiset suojautumaan ja noudattamaan rajoituksia" – tehohoitaja julkaisi Facebookissa pysäyttävän kuvauksen yhdestä työpäivästään: 13 tunnin työvuoro koronateholla on raskas

THL: Koronarokotteen saanut Suomessa yli 636 300 ihmistä – yli 840 uutta tartuntaa raportoitu

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut