Hämeenmaan edustajistovaaleissa 250 ehdokasta

Sohvi Auvinen

Osuuskauppa Hämeenmaan kevään edustajistovaaleissa on ehdolla yhteensä 250 ehdokasta. Ehdokaslistoja on yhteensä 15 ja ne julkaistaan 19.4. Nelivuotiselle kaudelle valitaan 45 edustajaa.

Vaaleja varten Hämeenmaan toimialue on jaettu kolmeen jäsenalueeseen, joilta valittavien edustajien lukumäärä määräytyy alueen jäsenmäärän mukaan. Jäsenalueelta yksi (Lahti) valitaan 15, jäsenalueelta kaksi (Hollola, Orimattila, Heinola, Asikkala, Sysmä, Hartola, Kärkölä, Padasjoki, Myrskylä) 10 ja jäsenalueelta kolme (Hämeenlinna, Forssa, Janakkala, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Tammela, Hausjärvi, Loppi, Humppila, Ypäjä) 20 edustajaa. Alueelta yksi on ehdolla 75, alueelta kaksi 55 ja alueelta kolme 120 ehdokasta.

Vaalien äänestysaika on 26.4.–17.5. Äänioikeutettuja ovat kaikki ennen vaalivuoden alkua Hämeenmaan jäseniksi hyväksytyt, 15 vuotta täyttäneet jäsenet. Vaaleissa noudatetaan suhteellista vaalitapaa. Äänestää voi verkossa tai postitse. Äänestysmateriaali postitetaan asiakasomistajille 19.4.

Vaalitulos julkistetaan 27.5.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut