17.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Kuntosaleilla ja liikkeissä useita altistumisia – 32 uutta koronavirustartuntaa varmistettu

Koronatartuntojen varmistettu määrä laski hieman kuluneen viikon huippulukemista. Mirja Hussain

Heidi Malin

Päijät-Häme on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu tiistaina 15 uutta koronavirustartuntaa ja tänään jo 17 tapausta lisää. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 16 koronaviruspotilasta, joista kolme tehohoidossa.

Kaikkiaan hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettuja koronavirustartuntoja koko pandemian ajalta 1 733. Koronavirusnäytteitä on otettu liki 88 500.

Hyvinvointiyhtymästä kerrotaan, että koronavirukselle on voinut altistua viimeisen viikon sisällä useissa liikuntapaikoissa ja liikkeissä Lahdessa ja Heinolassa.

Altistuksia on voinut tapahtua keskiviikkona 10.3. kello 17–18 Kuntosali Fressi 24h Ankkurissa ja kello 13.30–17 Kädentaitajien Elämyspuodissa Heinolassa, torstaina 11.3. kello 17.30–19 Lahden Joutjärven palloilukeskuksessa ja kello 11–14 Suomalaisessa kirjakaupassa Heinolassa, sekä lauantaina 13.3. kello 14–15 Forever Lahti kuntosalilla.

Liikuntapaikoissa ja liikkeissä asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin.

Koronapandemian kiihtyminen on ruuhkauttanut myös Päivystysavun numeron 116 117. Takaisinsoittoa joutuu odottamaan nyt 2–3 tuntia. Yhtymästä muistutetaan, että päivystysapu ei ole tarkoitettu yleisluontoisiin koronaan tai koronarokotuksiin liittyviin kysymyksiin. Testeihin kannattaa hakeutua pääsäätöisesti omaolo-palvelun kautta.

Juttua korjattu 18.3.2021 kello 12.41. Forever Lahti kuntosalilla koronavirukselle altistumiset tapahtuivat lauantaina 13.3.2021.

THL: Koronarokotteen saanut Suomessa yli 636 300 ihmistä – yli 840 uutta tartuntaa raportoitu

Koronan kiistäjät kehottavat lahtelaisia jättämään rokotteet ottamatta - Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: "Kiistetään selkeitä faktoja"

Koronatilanne synkkenee, Lahti ja Päijät-Sote vetoavat asukkaisiin – "Me itse tämä ratkaistaan"

Asiakastilojen koronatoimia aletaan valvoa Päijät-Hämeessä

Juttua muokattu 17.3. klo 14.49. Täsmennetty, että kyse Heinolan Suomalaisesta kirjakaupasta.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut