Alvar Aalto -mitalin sai intialainen toimisto ja sen vetäjä, joka on palkittu Lahdessakin

Bijoy Jain sai Alvar Aalto -mitalin. Jain vieraili Lahdessa, kun hän vastaanotti täällä Spirit of Nature Wood -arkkitehtuuripalkinnon 2012. Beni Köhler

Anne Honkanen

Alvar Aalto -mitali on myönnetty intialaiselle Studio Mumbai -arkkitehtitoimistolle ja toimiston vetäjälle Bijoy Jainille.

Tuomaristo painotti valinnassaan toimiston taidokasta arkkitehtuurin ja käsityöläisyyden yhdistämistä. Studio Mumbain toiminnassa heijastuu ymmärrys ympäristön maantieteellisiä, ilmastollisia ja sosiaalisia erityispiirteitä kohtaan sekä niiden viisas huomioiminen suunnittelutyössä.

– Studio Mumbain työssä näkyvät monet Alvar Aallolle keskeiset arvot. Aallon ajattelussa muotoilu koskettaa kaikkia rakentamisen osa-alueita. Studio Mumbain suunnittelemilla rakennuksilla on erityisen vahva yhteys niiden paikkaan ja maisemaan: toimisto ottaa kaikissa suunnitelmissaan huomioon ympäristön maantieteelliset, ilmastolliset ja sosiaaliset erityispiirteet. Käsityöläisyys ja arkkitehtuuri kohtaavat jatkuvassa vuorovaikutuksessa, tuomariston puheenjohtaja Jan Utzon toteaa tiedotteessa.

Aalto-maljakko sai uuden värin juhlan kunniaksi

Studion tunnetuimpiin projekteihin kuuluvat Copper House II -asuintalo ja Ganga Maki Textile Studio -tehdasrakennus Intiassa sekä Yamashiroyan yhteisökeskus Japanissa.

Studio Mumbai toimii nykyään Intiassa, Japanissa ja Euroopassa. Sen monialaiseen tiimiin lukeutuu arkkitehtien lisäksi insinöörejä, käsityöläisiä ja rakennusmestareita.

Palkinto ojennettiin mitalistille helmikuussa Suomen suurlähetystössä Intian New Delhissä.

Bijoy Jain on palkittu muun muassa Spirit of Wood -arkkitehtuuripalkinnolla Lahdessa 2012.

Studio Mumbain töistä avautuu näyttely Arkkitehtuurimuseossa Helsingissä, jota pääsee katsomaan kun rajoitukset antavat myöten.

Alvar Aallosta tehty uusi kirja vie muun muassa arkkitehdin toimistoon – "Vastaavia työpaikkoja tuskin enää on olemassa"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut