16.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Alueella varmistettu 38 uutta koronavirustartuntaa – päivystysapu 116 117 on ruuhkautunut

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on maanantaina varmistettu 38 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 15 koronaviruspotilasta, joista kolme on tehohoidossa.  

Yhtymän alueella on todettu yhteensä 1 718 varmistettua koronavirustartuntaa, ja yhtymä on ottanut kaikkiaan 87 843 koronavirusnäytettä koko epidemian aikana.

Päivystysapu 116 117 on hykyn mukaan ruuhkautunut. Palvelu on tarkoitettu vain äkillisiin sairastumisiin sekä koronatesteihin hakeutumista varten. 

Hyvinvointiyhtymän eilen kokoontunut yhteistyöryhmä suosittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että alueella rajoitetaan joidenkin julkisten tilojen käyttöä. Näissä sisätiloissa voi olla korkeintaan kymmenen henkilöä. Päätös ei kuitenkaan koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden ryhmäharrastuksia. Päätös koskee hykyn mukaan kaikkia toimijoita, myös yksityisiä.

Päijät-Hämeessä aiotaan rajoittaa julkisten tilojen käyttöä – listalla kauppakeskukset ja uimahallit

Alueella varmistettiin 16 uutta koronatartuntaa – yhtymä valmistautuu supistamaan keskussairaalan toimintaa turvatakseen koronapotilaiden hoitamisen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut