13.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Koko korona-ajan ennätys rikki, 50 tartuntaa päivässä – ravintolassa Hollolassa on saatettu altistua

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui perjantaina 50 koronavirustartuntaa, mikä on pandemian ajan suurin päiväkohtainen tartuntaluku. Toiseksi korkein luku on 35 tartuntaa marraskuun lopulta.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 12 koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.  

Messilän Bistrossa Hollolassa on saatettu altistua koronavirukselle viime sunnuntaina 7. maaliskuuta kello 15.30–16. Samaan aikaan asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin pienistäkin oireista. 

– Luvut ovat nousseet viime päivinä lähes pystysuorasti. Tartuntoja tulee laajasti eri ikäryhmissä ja monessa kunnassa. Näillä tartuntaluvuilla olisimme Helsingin kanssa samassa sarjassa. Elämme nyt epidemian holtittoman leviämisen estämisessä hyvin tärkeitä päiviä ja viikkoja. Ruokakunnan ulkopuolisia kontakteja on nyt tarpeen välttää, ja testiin pitäisi hakeutua mahdollisimman varhain oireiden alettua, toteaa yhtymän johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen

Varmistettuja koronavirustartuntoja on Päijät-Hämeessä todettu perjantaihin mennessä yhteensä 1 640. Yhtymä on ottanut kaikkiaan 86 283 koronavirusnäytettä.

Uusia tartuntoja varmistui eilen 31 – lahtelaisessa kuntokeskuksessa asioineet voineet altistua koronalle

Suomen koronarokotekattavuus on Pohjoismaiden korkein, maskien käyttö on lisääntynyt junissa maskipakon myötä

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut