Asikkalan perhekeskus Ilo kokosi perheiden tuen saman katon alle

Asikkalan uusi perhekeskus Ilo kokosi lapsiperheiden palveluita ja tukea saman katon alle Vääksyn Terveystielle. Helmikuun alussa avautuneeseen Iloon neuvolapalveluiden lähelle siirtyivät muun muassa seurakunnan varhaiskasvatus ja perhetyö, kunnan avointa varhaiskasvatustoimintaa, 4H-yhdistyksen toimisto ja Päijät-Soten lapsiperhepalveluiden työntekijöitä.

Asiakkaat ovat löytäneet hyvin tiensä perhekeskus Iloon ja etenkin kohtaamispaikka Perheklubi on houkutellut uuttakin väkeä. Myös työntekijät ovat kokeneet tilat toimiviksi ja kutsuviksi. Moniammatillinen yhteistyö hyödyttää perheitä ja palvelut ovat keskeisellä paikalla.

– Perhekeskuksen käytäville on tullut elämää. Aiemmin ei ole sosiaalitoimen käytävillä ollut kepparikisoja, mutta nyt sellaistakin on nähty, kertoo Asikkalan vastaava kuraattori Anna Perikangas-Muukka.

Koronatilanteen takia tällä hetkellä vain lasten kerhot ovat toiminnassa. Ilon avajaiset pidetään, kun koronatilanne sallii.

Asikkalassa perhekeskustoimintaa on kehitetty pitkäjänteisesti keväästä 2018 lähtien. Nyt on käynnissä pilottihanke, jossa suunnitellaan, miten perhekeskustoiminta liitetään sote-keskuspalveluihin. Tulevaisuudessa sote-keskuksen on tarkoitus toimia myös neuvola- ja lapsiperhepalvelujen kehittämistyön kotipesänä.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut