Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden museoiden vetoomus toimintansa puolesta kerännyt pari sataa allekirjoitusta – "Meistä ihan jokainen on mukana rakentamassa huomisen historiaa"

Lahden museoiden vuodenvaihteessa käynnistämä kampanja on kerännyt pari sataa allekirjoitusta. Ihminen unohtaa, museot muistavat -kampanjassa kannustetaan allekirjoittamaan vetoomus tuen ilmauksena Lahden museoiden työtä kohtaan.

Allekirjoittamalla voi tiedotteen mukaan olla vaikuttamassa siihen, että Lahden museoiden resurssit säilyvät jatkossakin turvattuina.

– Meistä ihan jokainen on mukana rakentamassa huomisen historiaa. Museon rooli on huolehtia, että säilytämme lahtelaisen ja päijäthämäläisen historiaa ja nykyisyyttä seuraaville sukupolville. Olipa kyseessä rakennettu ympäristö, esineistö, ilmiöt tai tarinat, Lahden museoiden tutkimuspäällikkö Hannu Takala toteaa tiedotteessa.

Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin museoiden rooli muistiorganisaationa ja aktiivisena kulttuuriympäristön puolesta toimijana. Lahden museot haluaa kampanjalla herättää havaitsemaan, että museoiden toiminta on ulos päin näkyvien näyttelyiden ja tapahtumien lisäksi myös perintöä vaaliva. Museon tehtävänä on säilyttää Lahden ja Päijät-Hämeen tarinoita, esineitä ja rakennuksia myös tuleville sukupolville.

Kampanjan kummeiksi on saatu paikallisia vaikuttajia, kuten hiihtäjät Aino-Kaisa Saarinen ja Sami Jauhojärvi, hip-hop artisti Brädi ja kirjailija Kalle Veirto. He haastavat toistensa Lahti- ja museotietämystä kampanjan leikkimielisissä videoissa.

Kampanjasivustolle pääsee tästä. Vetoomuksen allekirjoittamisen ohella kävijät voivat testata sivustolla myös omaa tietämystään tietovisassa. Museo arpoo yhteystietonsa jättäneiden kesken palkintoja aina kuukauden lopussa.