Maskipakko VR:n kauko- ja lähijunissa astui voimaan – myös Z-junaa käyttävien Lahden työmatkalaisten kannattaa varata omat maskit mukaan junamatkalle

Kaikkien matkustajien on käytettävä maskia torstaista alkaen. Ainoastaan terveydelliset syyt käyvät selityksenä maskittomuuteen. Anna-Kaisa Kojo

ESS

VR asetti maskipakon torstaista alkaen kaikkiin VR:n kauko- ja lähijuniin. Maskipakko on voimassa toistaiseksi ja se koskee kaukoliikenteen junien lisäksi muun muassa Z-junalla matkustavia. Terveydellisen esteen vuoksi maskia ei kuitenkaan tarvitse käyttää.

Katso ohjevideo ja kuvat, kuinka kasvomaski eli suu- ja nenäsuojain puetaan ja kuinka sitä käytetään oikein

VR:n arvion mukaan maskittomuus terveydellisistä syistä koskee vain hyvin pientä osaa matkustajista. Lääkärintodistusta ei kuitenkaan tarvita, vaan selvityksen voi antaa henkilökunnalle suusanallisesti.

– Huomautamme maskittomuudesta, ja ratkomme tilanteet yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jos maski unohtui kotiin, voi sen ostaa junahenkilökunnalta kaukoliikenteen junissa, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola VR:n tiedotteessa.

Maskipakon taustalla on heikentyvä koronatilanne ja asiakkailta tullut toive maskipakon määräämisestä. Yhtiön viimeisimmän asiakaskyselyn mukaan 65,5 prosenttia sen asiakkaista on toivonut maskipakkoa juniin.

Testeihin hakeudutaan nyt viiveellä – yhtymän alueella 12 uutta koronavirustartuntaa

VR:n junissa on ollut vahva maskisuositus jo viime syksystä alkaen. Enimmillään 90 prosenttia matkustajista on käyttänyt maskia, mutta aktiivisuudessa on ollut alueellista vaihtelua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut