Maskipakko VR:n kauko- ja lähijunissa astui voimaan – myös Z-junaa käyttävien Lahden työmatkalaisten kannattaa varata omat maskit mukaan junamatkalle

Kaikkien matkustajien on käytettävä maskia torstaista alkaen. Ainoastaan terveydelliset syyt käyvät selityksenä maskittomuuteen. Arkisto/Anna-Kaisa Kojo

ESS

VR asetti maskipakon torstaista alkaen kaikkiin VR:n kauko- ja lähijuniin. Maskipakko on voimassa toistaiseksi ja se koskee kaukoliikenteen junien lisäksi muun muassa Z-junalla matkustavia. Terveydellisen esteen vuoksi maskia ei kuitenkaan tarvitse käyttää.

Katso ohjevideo ja kuvat, kuinka kasvomaski eli suu- ja nenäsuojain puetaan ja kuinka sitä käytetään oikein

VR:n arvion mukaan maskittomuus terveydellisistä syistä koskee vain hyvin pientä osaa matkustajista. Lääkärintodistusta ei kuitenkaan tarvita, vaan selvityksen voi antaa henkilökunnalle suusanallisesti.

– Huomautamme maskittomuudesta, ja ratkomme tilanteet yhteistyössä asiakkaan kanssa. Jos maski unohtui kotiin, voi sen ostaa junahenkilökunnalta kaukoliikenteen junissa, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola VR:n tiedotteessa.

Maskipakon taustalla on heikentyvä koronatilanne ja asiakkailta tullut toive maskipakon määräämisestä. Yhtiön viimeisimmän asiakaskyselyn mukaan 65,5 prosenttia sen asiakkaista on toivonut maskipakkoa juniin.

Testeihin hakeudutaan nyt viiveellä – yhtymän alueella 12 uutta koronavirustartuntaa

VR:n junissa on ollut vahva maskisuositus jo viime syksystä alkaen. Enimmillään 90 prosenttia matkustajista on käyttänyt maskia, mutta aktiivisuudessa on ollut alueellista vaihtelua.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut