10.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Testeihin hakeudutaan nyt viiveellä – yhtymän alueella 12 uutta koronavirustartuntaa

Hoitaja Reetta Pohjola Päijät-Hämeen Keskussairaalan eristyshuoneessa. Arkistokuva. Sami Kuusivirta

ESS

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu tiistaina 12 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa olevia koronapotilaita on kahdeksan. Heistä kolme tarvitsee tehohoitoa.

Koko pandemian aikana on todettu yhteensä 1 539 varmistettua koronavirustartuntaa. Näytteitä hyvinvointiyhtymässä on otettu kaikkiaan 84 497.

Hyvinvointiyhtymästä toivotaan, että koronatestiin hakeuduttaisiin mahdollisimman nopeasti heti ensimmäisten oireiden ilmetessä, jotta jatkotartuntoja pystyttäisiin torjumaan mahdollisimman tehokkaasti. Yhtymästä kerrotaan, että viimeisen viikon sisällä näytteenottoon on hakeuduttu yhä useammin viiveellä.

Tartuntamäärät kasvussa, yhtymän alueella varmistettiin 18 uutta tapausta

Lahdessa Skanskan työmaan tartuntaketju näyttää olevan hallinnassa – massatestauksessa löytyi uusia tartuntoja

Miksi sinne ruokakauppaan pitää mennä pariskunnittain ja koko perheen kanssa? Eikö yksi henkilö taloudesta voisi hoitaa ostokset niin olisi edes jotain mahdollisuutta noudattaa turvavälejä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut