Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Näin Hollolan onnettomuus eteni: Puolustusvoimien ajoneuvot törmäsivät pysäkiltä lähteneeseen linja-autoon

Hollolassa valtatie 12:lla tapahtui tiistaina suuri tieliikenneonnettomuus. Liikennekeskuksen tiedotteen ja Hämeen poliisin mukaan tarkempi onnettomuuspaikka oli Kastarin risteyksen kohdalla.

Näin pelti rytisi – katso kuvat Hollolan suuresta tieliikenneonnettomuudesta

Toinen ajokaista avattiin liikenteelle hieman ennen yhtätoista aamupäivällä. Tie oli suljettuna liikenteeltä noin tunnin ajan ja Hämeen poliisi käännytti ajoneuvoja takaisin Lahteen päin Kukonkoivun ST1-huoltoaseman kohdalta. Tilanne oli ohi ja liikenne palautui normaaliksi kello 13 aikaan iltapäivällä.

Onnettomuudessa oli osallisena yhteensä kuusi ajoneuvoa, eli täysperävaunurekka, bussi, kaksi Puolustusvoimien maastokuorma-autoa ja kaksi henkilöautoa. Bussin kyydissä oli vain kuljettaja.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Juha Lahtisen mukaan kukaan onnettomuudessa osallisena ollut ei kuollut, mutta poliisi kertoo, että onnettomuudessa osallisena olleita on viety tarkistettavaksi Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

Panssariprikaati kertoi Etelä-Suomen Sanomille, että neljä altistuneista oli Helsingin ilmatorjuntarykmentin varusmiehiä, ja heidät vietiin tarkastettavaksi Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

Päijät-Soten lähettämän tiedotteen mukaan keskussairaalaan tuotiin yhteensä viisi potilasta hoidettavaksi, mutta kaikkiaan seitsemän sai lieviä vammoja. Hyvinvointiyhtymästä kerrotaan myös, että yhtymällä on hyvä valmius onnettomuuspotilaiden hoitoon, eikä tapahtunut aiheuttanut ruuhkaa muihin päivystyspalveluihin.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Tiistaina puoleenpäivään mennessä poliisi oli saanut selville, että Tampereen suunnasta tulleet Puolustusvoimien ajoneuvot olivat törmänneet pysäkiltä liikkeelle lähteneeseen bussiin. Tämän lisäksi kaksi henkilöautoa kolaroi keskenään, kertoo poliisi Twitterissä.

Poliisin mukaan tie oli onnettomuushetkellä peilijäinen. Jään päälle oli satanut pöllyävää pakkaslunta, joka myös haittasi näkyvyyttä.

Kaikki ajoneuvot olivat pyörillään, ja maastokuorma-autot olivat ajautuneet tieltä sen vieressä olleelle pellolle.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta hieman puoli kymmenen jälkeen aamupäivällä. Hälytys tuli Tilannehuone.fi-palveluun aluksi keskisuurena tieliikenneonnettomuutena, mutta status muuttui tämän jälkeen suureksi tieliikenneonnettomuudeksi.

Paikalle lähetettiin heti kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä. Paikalla on myös useita Hämeen poliisin yksiköitä. Poliisi ilmoitti tiistaina iltapäivällä Twitterissä, että se tiedottaa onnettomuuden tutkinnasta seuraavan kerran aikaisintaan torstaina.

Uutista päivitetty 9.3.2021 kello 13.24. Kello 13.55 päivitetty poliisin kommentit vaikeasta ajokelistä.