Ismo Leikola, onko Suo, Kuokka ja Hollywood trilogian ensimmäinen osa?

Ismo Leikola läksi vuonna 2015 rakentamaan koomikon uraa Yhdysvaltoihin. Leikolan ja hänen vaimonsa Angelikan kirja Suo, Kuokka ja Hollywood ilmestyi tällä viikolla. Sami Saarenpää

Eeva Ristkari

Koomikko Ismo Leikolan ja hänen vaimonsa ja kirjoituspartnerinsa Angelikan kirjoittama kirja Suo, Kuokka ja Hollywood julkaistiin 4. maaliskuuta.

Kirja kertoo kulttuurishokista, kun Suomen maisemat vaihtuivat Hollywoodiin vuonna 2015. Leikola suuntasi silloin Yhdysvaltoihin rakentamaan uraa Atlantin toiselle puolelle. Tarinansa lisäksi Leikolat tekevät poikkileikkauksen niin amerikkalaisuuden kuin suomalaisuudenkin moninaisista puolista.

– Toivon, että kirjan lukevat nekin, jotka eivät ole komiikkaani tutustuneet, Leikola sanoo Radio Voiman haastattelussa.

Entä onko kyseessä trilogian ensimmäinen osa? Leikolan mukaan ei, mutta hän toteaa, että luultavasti kirjoja tulee pariskunnalta lisää.

Tällä hetkellä työn alla on kirjan englanninkielinen versio, jota pariskunta työstää salaisessa paikassa. Kirjasta ilmestyy myöhemmin myös äänikirja, joka ehti hetken olla kuunneltavissa virheen vuoksi.

– Kyseessä ei ollut markkinointikikka. Olimme rouvan kanssa äimistyneitä, että miten näin voi käydä, Leikola vakuuttaa.

Leikolan mukaan äänikirjan lukeminen oli mielenkiintoista, koska se eroaa niin stand up -komiikasta kuin ääneen lukemisesta.

Radio Voiman haastattelussa Leikola kertoo myös, olisiko kirja syntynyt ilman koronapandemiaa, joka pysäytti maailman ja millä mielin hän odottaa tulevaisuutta. Pelottaako, että Amerikassa yleisö unohtaa miehen, kun pandemia hellittää?

Stand up -koomikko Ismo Leikola hyödynsi vaimonsa kanssa korona-ajan ja kirjoitti Amerikan valloituksestaan: "Tämä ei kuitenkaan ole mikään opaskirja, paljastuskirja tai edes elämänkerta"

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut