Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Kamera valvoo yhä useampaa kotia

Valvontakameroiden myynti nimenomaan tavallisille talonomistajille on kasvanut voimakkaasti.

Yhä useampi ostaa valvontakameran jo rakennusvaiheessa ja valvoo kohdetta älykännykän avulla, kertoo Total Sec Oy:n osakas Miko Linnavirta.

Toisin sanoen asiakas saa kuvaa kännykkään heti, jos kohteessa tapahtuu jotain. Apua saa silloin hätääntynyt lemmikki tai lapsi, ja jos kuvasta käy ilmi, että kodissa on kutsumaton vieras, voi poliisin hälyttää heti paikalle.

Yksi syy kameroiden suosioon on alas tulleet hinnat. Myös kerrostalokohteisiin ostetaan valvontaa, mutta esimerkiksi rappukäytävät ovat yksityistä tilaa, jota ei saa kuvata. Ylipäätään se, mitä saa kuvata, on hyvä selvittää jo etukäteen.

- Naapurin lupa kameravalvontaan pitäisi olla aina, varsinkin paritalo- ja rivitalokohteissa, mutta myös omakotitaloalueella, jos on pienintäkään riskiä, että kamera kuvaa naapurinkin aluetta.

Asukkaille pitää myös ilmoittaa valvontakameroiden olemassaolosta.

Yksi vaihtoehto on tilata rikosilmoitinjärjestelmä, johon sisältyy niin kameravalvonta kuin vartijapalvelut. Asiakas maksaa pakettihinnan kuukausittain, ja saa samalla rahalla monenlaista valvontaa ja mahdollisten hälytystilanteiden hoidon.

Selvää on, että perusteellinen valvonta tulee peruskameravalvontaa kalliimmaksi. Jos kerrostaloihin asennetaan rikosilmoitinlaitteita, pitää varmistaa, että vartija pääsee sisään valvottavaan asuntoon.

- Jotkut eivät pidä siitä ajatuksesta, että vieraallla ihmisellä on oman kodin avaimet.

Myöskään vartiointifirman piirin ulkopuolelle, yleensä taajaman ulkopuolelle, ei usein oteta kytkykauppatilauksia.

- Kohteeseen perille pääsy veisi yksinkertaisesti liikaa aikaa.