Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Enni Idin perinnön vaalijat palkittiin Padasjoella

Padasjokelainen Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan kyläyhdistys palkitaan työstään taidemaalari Enni Idin kulttuuriperinnön vaalimiseksi.

Enni Idin elämäntyön ja kotipiirin säilyttäminen valittiin Päijänne-Leaderin vuoden 2013 kärkihankkeeksi. Päijänne-Leader on toimintaryhmä, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää maaseudun asuinoloja.

Enni Id oli itseoppinut taidemaalari, jonka töitä oli ensi kertaa esillä 1973 Helsingin Taidehallissa naivistisen taiteen näyttelyssä. Sen jälkeen hän piti yksityisnäyttelyn ja sai suosiota yhteisnäyttelyissä ulkomaillakin.

Omaperäisen ja tuotteliaan naivistitaiteilijan maalauksia on ainakin Oulun taidemuseossa ja Kiasmassa sekä Kokkolan kaupungilla. Hän maalasi kukkaornamenttien ohella maalaiselämää, perinteitä ja muinaistarustoa.

Padasjoella pidettiin 2009 taidenäyttely, jonne saatiin kerätyksi 80 Idin maalaamista tauluista.

Miehensä Eetun kuoltua Enni Idin taiteilijasielu pääsi valloilleen ja hän maalasi kotinsa täyteen kukkasia ja lehviä. Lempiaihe oli kissa.