Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Oho - jäätelöautot palaavat kaduille, ainakin näissä Päijät-Hämeen kunnissa

Viime vuonna Suomessa lopetettu jäätelöautotoiminta saa jatkoa. Asialla on Suomen Jätskiauto oy, joka aloittaa toimintansa tässä kuussa.

Suomalaisyritys tukeutuu paikallisiin franchising-yrittäjiin. Yrittäjät ovat myös yhtiön osakkaita.

Suomen Jätskiauto avaa myyntireittejä aluksi pääkaupunkiseudun lisäksi muun muassa Päijät-Hämeeseen, Kymenlaaksoon, Uudellemaalle, Etelä- ja Pohjois-Karjalaan, Pohjois- ja Itä-Savoon, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Ketjussa tulee yrittäjien lisäksi työskentelemään sesongin aikana 60-70 myyjää. Jatkossa tavoitteena on laajentaa toimintaa 120-150 henkilöä työllistäväksi ketjuksi, Suomen Jätskiauto kertoo tiedotteessaan.

Sen edeltäjät, Nestlén jäätelöautot hävisivät Suomen katukuvasta lopullisesti viime elokuussa. Nestlé lopetti toiminnan kannattamattomana.

Päijät-Hämeessä toimintaa pyörittää Kouvolan Jäätelö oy, jolla on jo paikallista jäätelöautotoimintaa Kymenlaaksossa. Yrittäjä Kari Puhakkaa Nestlén kokemukset eivät pelota.

- Emme vertaa tekemisiämme muiden tekemisiin. Emme rakenna isoja organisaatioita ja vältämme turhia kuluja.

Bisneksessä on riskinsä, Puhakka myöntää. Sää vaikuttaa menekkiin.

- Kauppa käy eri tavalla, jos on hellettä huhtikuun alusta syyskuun loppuun kuin jos sataa joka päivä.

Kouvolasta liikkeelle lähtevät jäätelöautot ajavat jatkossa reittejä useissa Päijät-Hämeen kunnissa.

- Lahti, Hollola, Heinola, Nastola... Asikkala taitaa olla alueeni pohjoisin kunta.

Itsensä lisäksi Puhakka aikoo työllistää kymmenkunta myyjää, osa-aikaisia ja kokopäiväisiä. Päijät-Hämeen lisäksi hänen pyörille nostetut jäätelömyymälänsä kulkevat Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa.

Myytävät jäätelöt valmistetaan Suomen lisäksi enimmäkseen Virossa ja Belgiassa. Suomen Jätskiauto on Puhakan mukaan kehittänyt oman tuotevalikoiman ja -merkin.

Lahdessa ensimmäinen uusi jäätelöauto nähdään 18. maaliskuuta.

Tulevat reitit löytyvät postinumerohaulla Suomen Jätskiauton nettisivuilta.