Päijät-Hämeessä liikkeellä runsain mitoin päihtyneitä ja ajo-oikeudettomia kuljettajia – Hämeen poliisi kirjoitti perjantaina ja lauantaina useita sakkoja

Sohvi Auvinen

Päihtyneet ja ajo-oikeudettomat kuljettajat työllistivät Hämeen poliisia Päijät-Hämeessä perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä.

Lahdessa poliisin haaviin päätyi kolme päihtynyttä, ilman ajo-oikeutta autolla liikenteessä ollutta mieskuljettajaa.

Ensimmäisen heistä poliisi pysäytti Mukkulankadulla perjantaina alkuillasta. Parikymppinen, ajo-oikeudeton mieskuljettaja puhalsi poliisin alkometriin alle rattijuopumusta osoittavat lukemat, mutta hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Miehen hallusta löytyi lisäksi ampuma-aseen patruuna. Hänellä ei myöskään ollut henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa B-ajokorttia, vaan ainoastaan AM-luokan ajokortti. Poliisi epäilee miestä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Tämän lisäksi poliisi pysäytti huumeiden vaikutuksen alaisena henkilöautoa kuljettaneen, 1990-luvulla syntyneen miehen Renkomäessä lauantaina aamuyöllä. Mies oli ajokiellossa, ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio pysäytti myös 1990-luvulla syntyneen, ilman ajo-oikeudetta liikenteessä olleen mieskuljettajan niin ikään lauantaina aamuyöllä. Miehelle tehty huumepikatesti osoittautui positiiviseksi. Lisäksi hänen kuljettamastaan autosta löytyi mopon varastettu rekisterikilpi ja pieni määrä huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Lahdessa sylivauvan pelastaneille poliiseille satelee kiitosta – hätäensiapu on osa poliisikoulutusta, ja taito on hallittava työelämässä

Lahden lisäksi Hämeen poliisi pysäytti humaltuneita, ilman ajo-oikeutta henkilöautoja kuljettaneita miehiä myös Asikkalassa ja Heinolassa.

Asikkalassa poliisi kirjoitti 1970-luvulla syntyneelle miehelle sakon rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta Jyväskyläntiellä. Mies puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin yli promillen lukemat. Autossa oli kuljettajan lisäksi 1970-luvulla syntynyt auton omistaja, jota poliisi epäilee kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Heinolassa poliisipartio puolestaan pysäytti 1990-luvulla syntyneet, ajokiellossa olleen miehen Kymenkartanonkadulla. Mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Yllämainittujen lisäksi poliisi kirjoitti samasta aiheesta kolme sakkoa ja kirjasi yhden rikosilmoituksen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut