Nuorentunut kävijäkunta näkyy Lahden Antiikki- ja keräilymessuilla – "Aikoinaan messuilta ostettiin Arabian astioita"

Antiikki- ja keräilymessuilta etsitään nyt muun muassa 1950–60-lukujen valaisimia ja peltipurkkeja. -

Anne Honkanen

Nuoren sukupolven kiinnostus vintage-esineitä kohtaan näkyy myös Lahdessa järjestettävillä Antiikki- ja keräilymessuilla.

Antiikki- ja keräilymessuja järjestävä Torsti Nieminen kertoo tiedotteessaan, että messuilla käyvä nuorentunut kävijäkunta etsii toisentyyppisiä tavaroita kuin keräilijät vielä kymmenen vuotta sitten.

– Aikoinaan messuilta ostettiin Arabian astioita, taidetta, tekstiilejä ja tummia huonekaluja. Nuorentunut uusi messujen kävijäkunta etsii 1950–60-lukujen valaisimia, kevyitä huonekaluja, rottinkia, taidelasia, värikkäitä emaliastioita ja peltipurkkeja, Nieminen toteaa.

Messuilla on kuitenkin tarjolla paljon perinteisiä keräilykohteitakin, kuten postikortteja ja vanhoja rahoja.

– Lahden tapahtumassa on mukana Päijät-Hämeen Numismaatikot ry:n osasto, joka on ollut mukana ensimmäisistä messuistamme asti, Nieminen kertoo.

Antiikki- ja keräilymessut järjestetään Lahden Jokimaan ravikeskuksen Toto-hallissa. Messuille mahtuu noin 50 kauppiaan messuosastot. Niemisen mukaan Lahden messuille olisi tulossa kauppiaita aina paljon enemmän kuin halliin mahtuu. Alan kauppiaat pitävät Lahden Antiikki- ja Keräilymessut tapahtumaa Niemisen mukaan suuressa arvossa.

Nieminen järjesti ensimmäiset Antiikki- ja keräilymessunsa Lahdessa kymmenen vuotta sitten. Hänen yrityksensä järjestää Antiikki- ja keräilymessut Lahdessa kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Seuraavat Lahden Antiikki- ja keräilymessut ovat Jokimaan ravikeskuksen Toto-hallissa 5.–6. lokakuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.