Päihdekierteen selättänyt Marko Jantunen kiertää nyt lahtelaiskouluja - vakava viesti tavoittanut jo 65 000 kuulijaa

Päihderiippuvaisuudesta kuiville päässyt Marko Jantunen on kiertänyt koulujen lisäksi yrityksissä ja eduskunnassa. Ronja Koskinen

Kari Anttinen

Entinen huippujääkiekkoilija Marko Jantunen kiertää alkaneen lukuvuoden aikana Lahden yläkouluissa ja lukioissa kertomassa nuorille huumeiden käytön vaaroista.

Koulukiertueen taustalla on ​Lahden Teollisuusseuran, Hämeen kauppakamarin ja Lahden Urheiluhalliyhdistyksen halu tukea lahtelaisnuorten hyvinvointia panostamalla huumeiden käytön vastaiseen työhön. Kiertuetta tukemassa ovat myös Urheiluhalliyhdistykseen kuuluvat 13 jäsenseuraa.

Jantusen on tarkoitus luennoida Ahtialan, Kivimaan, Kukkasen, Kärpäsen, Launeen, Mukkulan, Salpausselän ja Tiirismaan peruskoulujen yläkoululaisille sekä Kannaksen, Lahden lyseon, Tiirismaan lukiolaisille ja Nastopolissa opiskeleville lukiolaisille. Yksityisistä kouluista mukana on lisäksi Lahden yhteiskoulu.

Lahden kaupungin vakava huumetilanne vaikuttaa alueen nuorten työllistymiseen ja tulevaisuuteen. Jantusen koulukiertueen taustayhteisöt haluavat olla mukana tukemassa kaupunkia ja lahtelaisia huumeidenkäytön vastaisessa taistelussa. Ne pitävät tärkeänä, että jo peruskouluikäiset nuoret saavat riittävästi tietoa huumeiden käytön vaaroista.

Itsekin ankaran päihdekierteen taakseen jättänyt Marko Jantunen on kokenut luennoitsija. Hän on kiertänyt koulujen lisäksi yrityksissä ja eduskunnassa.

Jantusen omakohtaisia kokemuksia elämänhallinnan menetyksestä on kuullut jo 65 000 ihmistä. Vuosi sitten keväällä ESS:n haastattelussa Jantunen arvioi tavoittavansa vuoden 2019 loppuun menneessä 100 000 kuulijaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.