Lahtelaisessa kahvila-bistrossa otetaan huomioon erikoisruokavaliot: "Täytyy tehdä sitä, mitä asiakkaat toivovat"

La Piñata Cafe Bistro avattiin Rautatienkadulla Lahdessa kahdeksan kuukautta sitten. Krista Koivisto

Anne Honkanen

Erikoisruokavalioita noudattavilta on kuulunut hyvää palautetta Lahdessa Rautatienkadulla sijaitsevasta La Piñata Cafe Bistrosta. Paikasta on löytynyt tarjontaa myös gluteenitonta vegaanista ruokavaliota noudattaville.

– Olen vähän erikoistunut erikoisruokavalioihin, kertoo paikan omistaja, yrittäjä Anne Patrikainen.

Patrikainen sanoo, että lounaalla on aina tarjolla vegaanista gluteenitonta ruokaa. Kahvilavalikoimastakin Patrikainen sanoo löytyvän aina vegaaneille ja keliaakikoille sopivan vaihtoehdon.

– Vegaanipullaa menee vähän, mutta tattaripiirakat ovat suosittuja.

Kahvila-bistro on vain osa La Piñata Cafe Bistron toimintaa. Tilausleivonnaisten tekeminen muodostaa Patrikaisen mukaan tärkeän osan yrityksen toiminnasta.

– Teen munattomia, gluteenittomia tai muuta erikoisruokavaliota noudattaville kakkuja. Niitä tilataan aika paljon esimerkiksi häihin, ristiäisiin ja syntymäpäiville.

Patrikainen sanoo, että hän vuokraa kahvilatilaa myös tilaisuuksia varten. Kahvila-bistrolla on a-oikeudet. Yrittäjä hankkii tuloja myös tekemällä catering-keikkaa.

– Toimin sen mukaan, mitä ihmiset haluavat. Täytyy tehdä sitä, mitä asiakkaat toivovat, Patrikainen toteaa.

La Piñata Cafe Bistro on ollut avoinna kahdeksan kuukautta. Paikan nimi viittaa Patrikaisen entiseen työhön juhlajärjestäjänä. Pinjatat ovat esimerkiksi makeisilla täytettyjä säiliöitä, joiden rikkominen tuottaa suurta hupia varsinkin lasten juhlissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.