Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Kosteusvikoja, surkeaa terästä... Lahden stadionille miljoonaremontti

Lahden stadionin pääkatsomo vaatii miljoonien eurojen korjaustyöt. Katsomorakennusta korjattiin laajasti viimeksi 1990-luvun lopulla.

Lahden kaupungin tilakeskus tutki pääkatsomon vesikattoa ja toimistotiloja kannattelevat teräsvaijerit, koska niissä käytetty teräs on laadultaan huonoa. Samaisen teräksen pettäminen aiheutti toissa vuonna vesitornin sortumisen Jyväskylässä. Kyseinen teräslaatu joutui käyttökieltoon jo vuosia sitten.

Rakennuslehti uutisoi stadionin katsomon niin ikään olevan romahdusvaarassa. STT:n kautta laajalle levinnyt uutinen ehti säikäyttää myös Lahdessa.

Kaupungin tilakeskuksen kunnossapitoinsinööri Jouko Immonen kiistää sortumavaaran.

- Katsomo on turvallinen käyttää. Me olimme tehdyssä tarkastuksessa hyvin kriittisiä, ja asiantuntijoita oli käytössä enemmänkin.

Tarkastus ei paljastanut ruostevaurioita vesikaton yläpuolisissa vaijereissa. Toisaalta tulos ei ole sataprosenttisen luotettava, koska kyseinen teräs on altis vaikeasti havaittavalle vetykorroosiolle.

Vaijerinippuja vahvistetaan ensi syksynä laippateräksen avulla. Työ kestää 2-3 kuukautta.

Samainen kuntokartoitus osoitti, että pääkatsomo kärsii useista kosteusvioista. Muun muassa vesikaton eristeet ovat olleet puutteelliset, ja kosteutta on päässyt rakenteisiin. Eristeet uusitaan ja sadevesien sekä sulamisvesien poistoa parannetaan.