Yhtymäkokous peruttiin kiristyneiden koronarajoitusten takia

Jukka Airo

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ensi maanantain yhtymäkokous on peruutettu.

Peruutuksen syynä on alueen vaikeutunut koronatilanne ja sen myötä tiukentuneet kokoontumisrajoitukset. Alueellinen koronayhteistyöryhmä on suositellut yleisö- ja yksityistilaisuuksien osallistujamäärän rajaamisen kuuteen henkilöön.

Päätöksen yhtymäkokouksen peruuttamisesta tekivät yhtymäkokouksen puheenjohtaja Jari Salonen (kok.) ja hallituksen puheenjohtaja Kari Lempinen (sd.).

Lempisen mukaan yhtymän hallintosääntö ei mahdollista yhtymäkokouksen järjestämistä etäyhteyksien välityksellä. Etäkokouksen kynnys on korkea myös yhtymäkokouksen tavallista monimutkaisemman äänestysjärjestelmän takia.

Kokouksessa oli määrä muun muassa käsitellä yhtymähallituksen vastine ensihoidosta jätettyihin aloitteisiin ja ponsiin. Lahden kaupunginhallitus päätyi viime maanantaina esittämään äänin 7–4, että asia palautettaisiin vielä valmisteltavaksi uuden selvityksen laatimiseksi ensihoidon palvelujen tuottamisesta. Myös henkilökuntaa esitetään vielä kuultavaksi ennen lopullista päätöksentekoa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää koronarajoituksia tuntuvasti koko alueellaan: kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet kielletty, yläkoulut etäopetukseen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut