Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Satunnaiset kulkijat sytyttivät yöllä nuotion jääkaapin päälle aution kerrostalon ullakkohuoneistossa Lahden keskustassa – viisi sairaalaan

Peruskorjausta odottavassa autiossa kerrostalossa syttyi tulipalo myöhään torstai-iltana. Hätäkeskus sai ilmoituksen Lahden keskustan Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulmassa sijaitsevan rakennuksen palosta kello 23.15 aikaan illalla.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Erkki Santeron mukaan palo oli saanut alkunsa, kun viisi luvatta taloon tunkeutunutta kulkijaa olivat sytyttäneet kerrostalon ullakkohuoneiston jääkaapin päälle nuotion lämmittelemistä varten. Hämeen poliisin tiedotteen mukaan nuotion tarvikkeina oli käytetty pahvia ja styroksia.

Nuotio aiheutti paljon savua asuntoon. Yksi paikalla olleista henkilöistä pääsi ullakolta pois ja hälytti apua. Avun hälyttämisen jälkeen hän oli mennyt takaisin palavaan tilaan.

Pelastuslaitos pelasti palavasta rakennuksesta viisi henkilöä, joista neljä oli täysin autettavassa kunnossa. Kolme miehistä jouduttiin kantamaan asunnosta pois.

Kaikki paikalla olleet tunkeutujat altistuivat savulle ja heidät kuljetettiin jatkohoidettavaksi sairaalaan. Palo ei päässyt leviämään ullakon rakenteisiin eikä muualle rakennukseen.

Miehiä epäillään hallinnan loukkauksesta ja varomattomasta tulen käsittelystä.

Juttua täsmennetty 5.3.2021 kello 12.52 Hämeen poliisin antamilla tiedoilla. Myös otsikkoon on lisätty tieto nuotiosta jääkaapin päällä.

 

Autiotalot laskevat Lahden keskustan viihtyisyyttä merkittävästi – erityisesti Hämeenkatu 24:n kohtalo näyttäytyy mysteerinä

Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta

Vesijärvenkadulla lojui lasinsiruja monta päivää – kun kiinteistön omistaja ei reagoinut, Lahden kaupunki tarttui toimeen: "Tietysti sen, joka roskaa, pitäisi siivota jälkensä"

Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"