Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää koronarajoituksia tuntuvasti koko alueellaan: kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet kielletty, yläkoulut etäopetukseen

Oskari Valtonen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti torstaina tehneensä päätöksiä koronarajoitusten kiristämisestä koko alueellaan. Syynä on vakava koronatilanne.

– Epidemiatilanne on koko alueella vaikea, ja viruksen nopeaa leviämistä pyritään hallitsemaan rajoittamalla mahdollisimman paljon ihmisten välisiä lähikontakteja. Kokoontumisrajoitusten kiristäminen on aluehallintoviraston kokonaisarvion mukaan välttämätöntä, viraston tiedotteessa todetaan.

Huomisesta lähtien kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, ja pienempiä kokoontumisia tulisi välttää aina kun se on mahdollista.

Kokoontumisrajoitus laajenee nyt koko Etelä-Suomen alueelle eli Helsingin ja Uudenmaan lisäksi myös Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueille.

Rajoitus on voimassa 5.–31.3.

Avin päätösten mukaan enintään kuuden hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia on mahdollista järjestää, mutta tällöin tulee noudattaa ehdottoman tarkasti THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

– Painokas viestimme on: älkää järjestäkö pieniäkään kokoontumisia, jollei se ole aivan välttämätöntä, toteaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen tiedotteessa.

Oppilaitosten tiloja suljetaan koko alueella 8.–28.3. väliseksi ajaksi. Päätökset koskevat perusopetuksen yläkouluja, jotka siirtyvät ensi maanantaista alkaen etäopetukseen.

Tilojen sulkemispäätös ei koske alakoululaisia eikä erityisen tuen oppilaita. Toisen asteen opetus voidaan järjestää etäopetuksena ilman avin päätöstä tilojen sulkemisesta.

– On erittäin tärkeää, että jokainen toimija ja yksittäinen ihminen noudattaa erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten antamat määräykset, suositukset ja ohjeet, jotta epidemiatilanne saadaan hallintaan. Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, pitäisi jättää tässä tilanteessa pois, avin tiedotteessa todetaan.

Lisäksi avi on tehnyt päätöksiä, jolla velvoitetaan laajasti yksityistä ja julkista sektoria varmistamaan asiakkaiden väliset turvavälit lähes koko Etelä-Suomen alueella. Toimijoiden täytyy varmistaa, että asiakkaiden tai osallistujien väliset lähikontaktit voidaan välttää.

Päätökset ovat voimassa 5.–31.3., ja ne koskevat seuraavia toimijoita: yksityiset yhteisöt, säätiöt ja muut oikeushenkilöt, yksityiset elinkeinonharjoittajat, kunnat ja kuntayhtymät, uskonnolliset yhdyskunnat ja julkisoikeudelliset laitokset.

Toimijoiden yleisiin velvoitteisiin kuuluvat tehostettu pintojen puhdistaminen, velvoite antaa asiakkaille ja osallistujille mahdollisuus käsien puhdistamiseen, asiakaspaikkojen sijoittaminen riittävän etäälle toisistaan ja terveysturvallisuuden huomioimisen ohjeistamisen.

– Nyt suuressa osassa Etelä-Suomea epidemiatilanne on niin vaikea, että toimijoiden on syytä tehostaa terveysturvallisuusjärjestelyjä vielä tiukemmiksi kuin mitä nämä yleiset velvoitteet edellyttävät, kertoo aluehallintoylilääkäri Nikunen tiedotteessa.

Uutista päivitetty kauttaaltaan 4.3. klo 18.21.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto aikoo tiukentaa koronarajoituksia – Päijät-Hämeeseen tiedossa muun muassa kuuden henkilön kokoontumisrajoitus

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut