Kiinnostaako kestävä liikkuminen? Lahti hakee asukkaita mukaan raatiin

Lahden kaupunki kutsuu asukkaitaan mukaan kehittämään kestävää liikkumista perustamalla asukasraadin. Katja Luoma

Anne Honkanen

Lahteen perustetaan kestävän liikkumisen asukasraati, kertoo Lahden kaupunki. Haku raatiin on avattu, ja mukaan voi hakea lokakuun ajan.

Raadin tehtävänä on tuoda laaja-alaisesti esille asukkaiden näkökulmaa, kun pyrkimyksenä on kehittää kestävää liikkumista.

Mukaan voivat hakea mitä tahansa kulkumuotoa käyttävät lahtelaiset. Hakijoilta ei vaadita ennakkotietoa tai erityisosaamista, mutta kaupunki toivoo kiinnostusta kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen kehittämiseen.

Raati kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kokoontumiset voivat painottua tiettyihin teemoihin. Tapaamisissa kuullaan asiantuntijoiden alustuksia ja keskustellaan liikkumiseen liittyvistä aiheista. Raati voi myös jalkautua tutustumaan esimerkiksi kävely- tai pyöräilyolosuhteisiin.

Asukasraadin työskentelystä ei makseta korvauksia, ja toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Raati on poliittisesti sitoutumaton eikä sillä ole päätösvaltaa, mutta sen käsittelemiä asioita hyödynnetään suunnittelutyössä ja päätöksenteossa.

Lahden tavoitteena on kasvattaa kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta kulkumuodoista siten, että yli puolet matkoista tehdään kestävästi vuonna 2030.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.