Marketing Finlandin Riikka-Maria Lemminki: ”Lahtelaisten pitäisi olla ylpeitä, että ympäristöpääkaupungin titteli on Lahden eikä Helsingin”

Vihreä pääkaupunki -tittelin merkitys pitää saada jalkautettua esimerkiksi koulujen ja urheiluseurojen kautta, sanoo Riikka-Maria Lemminki. Eeva Ristkari

Eeva Ristkari

– Nyt on lahtelaisten paikka näyttää, että osataan tehdä yhdessä asioita, kiteyttää Marketing Finland -järjestön toimitusjohtaja Riikka-Maria Lemminki Radio Voiman haastattelussa.

Lahti on Euroopan Vihreä pääkaupunki vuonna 2021. EU:n komissio on valinnut vihreitä pääkaupunkeja vuodesta 2010 alkaen. Lahti sai tittelin kolmannella hakukerralla.

Aiemmin palkinnon ovat voittaneet muun muassa Oslo, Tukholma, Kööpenhamina, Bristol ja Hampuri.

– Nyt on näytön paikka, että osaamme tehdä Lahdessa yhdessä asioita. Pitäisi olla ylpeä, että titteli on Lahden eikä Helsingin, sanoo Lemminki ja viittaa muihin Pohjoismaihin, joissa titteli on myönnetty juuri pääkaupungille.

Lemminki myös painottaa, että nyt tarvitaan tekoja ja vihreä pääkaupunki -tittelin merkitys pitää saada jalkautettua lahtelaisille esimerkiksi koulujen ja urheiluseurojen kautta.

– Ei possu muutu muuksi, jos sille laittaa huulipunaa. Nyt tarvitaan yhteistä tekemistä ja tekoja, Lemminki painottaa.

Valtakunnallinen edunvalvontajärjestö Marketing Finland on mainontaa ostavien yritysten ja yhteisöjen edunvalvontajärjestö. Lahtelainen Riikka-Maria Lemminki istuu myös Lahti Regionin hallituksessa.

Podcastista selviää, mitä Lemminki sanoo Vihreä pääkaupunkihankkeen rekrytointiprosessista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 2. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 3. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 4. Sateet ovat saaneet etanat ja kotilot liikkeelle – erotatko haitallisen tappajaetanan harmittomasta ukkoetanasta?
 5. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 6. Syyttäjä vaatii United Brotherhood -käräjillä parillekymmenelle syytetylle kovempia rangaistuksia rikollisryhmään kuulumisen takia
 7. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 8. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 9. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 10. USU-gallup: Puolet kiristäisi ajamisen verotusta – etenkin miehet haluavat uuden auton nykyistä halvemmalla
 11. Lukijalta: Perusterveydenhuoltoa kehitetään Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä asiakkaiden tarpeista
 12. Metsän taidenäyttely puhuu kävijöilleen – "Ihmiset olisivat onnellisempia, jos jokainen viettäisi puoli tuntia päivittäin metsässä"
 13. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 14. Pääkirjoitus: Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttöön voitava puuttua
 15. Marjaana Laholan Esalainen: Kolme vuotta sitten Lahteen haluttiin lihamukipatsas, mutta parempaa olisi mölkkymarkkinointi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.