Lahti kysyy asukkailta nyt mielipiteitä osallistuvasta budjetoinnista

Lahden kaupunki avaa ensi vuonna osan budjetistaan kaupunkilaisten päätettäväksi. Sami Kuusivirta

Anne Honkanen

Lahden kaupunki avaa ensi vuonna osan budjetistaan kaupunkilaisten päätettäväksi. Kaupunki kysyy nyt lahtelaisilta, miten he haluavat osallistua ja mikä olisi paras tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia Lahdessa.

Kysely lähetetään paperisena versiona yli tuhanteen lahtelaiskotiin. Kyselyyn voi vastata myös sähköisesti. Linkki kyselyyn avautuu Lahden kaupungin verkkosivuilla tiistaina 15. lokakuuta. Vastausaikaa on lokakuun loppuun asti.

Kaupunki arpoo vastaajien kesken konsertti- ja teatterilippuja sekä sarjalippuja Lahden uimahalleihin.

Kysely kartoittaa, kuinka tyytyväisiä lahtelaiset ovat kotikaupunkinsa tarjoamiin osallistumismahdollisuuksiin, millaisia osallistumisen tapoja juuri Lahdessa suositaan, ja millaisiin asioihin asukkaat haluavat vaikuttaa osallistuvan budjetoinnin keinoin. Osallistuvan budjetoinnin tarkoituksena on ottaa asukkaat mukaan suunnittelemaan sekä päättämään taloutta ja resursseja koskevista asioista.

Kysely tehdään yhteistyössä EU:n Interreg Baltic Sea Region -rahoitteisen EmPaci-hankkeen kumppaneiden, Lahden ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut