Lahdessa esiintyvä Pepe Willberg areena-konserteista: "Sinne menevät rahat pommeihin, isoihin näyttöihin ja mainostoimistokuluihin"

Pepe Willbergin mielestä Lahti on varsinainen musiikkikaupunki. pepewillberg.net

Minni Salminen

Pepe Willbergille Lahti on tuttu paikka.

- Ensimmäiset varsinaiset kokemukset ovat vuodelta 1960, 1961 tai 1962. Ajoimme kaverin kanssa hänen isänsä autolla Lahteen katsomaan kisoja. Ei me siellä mitään kisoja nähty, vaan ajeltiin kaupungilla ja katseltiin paikallisia daameja. Sitten ajettiin takaisiin Helsinkiin, eikä puhuttu kenellekään mitään, Willberg nauratti Radio Voiman haastattelussa.

Pepe Willbergin mielestä Lahti on varsinainen musiikkikaupunki.

- Siellähän on Sibeliustalo ja hyvä orkesteri. Kaikennäköisiä bändejä sielläkin on syntynyt, ei sitä voi mitenkään ohittaa, pohti Willberg.

Willberg kertoi myös, mitä hän olisi tahtonut oppia Lahdessa.

- Se on varmaan vähän myöhäistä, mutta en ole koskaan hypännyt mäkisuksilla. Se olisi ollut mahtava kokemus, mutta se on tainnut jäädä tässä elämässä väliin, Willberg arveli.

Pitkän linjan musiikkimies arvosteli haastattelussa areenaluokan konsertteja.

- Nämä kiertueethan on tänä päivänä ihan mahdottomia taloudellisesti. Tekijöitä on hirveästi ja areena-kokoluokan konsertit, joissa hirvittävällä markkinoinnilla ja mainonnalla haalitaan porukkaa, että saadaan kulut maksettua, niin sinne menee ihmisten rahat pommeihin, isoihin näyttöihin ja markkinointi- sekä mainostoimistokuluihin. Se, mitä sieltä saa perimmäisessä rivissä, ei ole kovinkaan paljon. Sitten tämmöiset konserttisalitason systeemit, joissa olisi tunnelmaa, tahtoo jäädä vähän jalkoihin, pahoitteli Willberg.

Willberg kertoi jatkavansa kiertuetoimintaa myös jatkossa, mutta hän tuskin tulee tekemään näin suuren bändin kanssa enää jatkossa mitään.

- Tämä on taloudellisesti hirveän raskasta. On palkat, matkat, salivuokrat ja muut. Menojen suuruus ja tulojen pienuus aiheuttaa hirvittävää stressiä.

Kuuntele myös, mitä mieltä Pepe Willberg on joululahjojen hankinnasta ja millaisen syntymäpäivälahjan hän osti Virve Rostille.

Pepe Willberg konsertoi Lahden Sibeliustalon pääsalissa keskiviikkona 16. lokakuuta kello 19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 2. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 3. Anna-Tuulia Hautalan Esalainen: Vastakohta ei ole väärässä, vaan erilainen
 4. Pääkirjoitus: Korona varjostaa Vanhasen budjettiesitystä
 5. SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola yhdistäisi SAK:n ja STTK:n – pomo-duunari-asetelma ei ole este
 6. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 7. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika
 8. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 9. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 10. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 11. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 12. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 13. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 14. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 15. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.