Tehy selvittää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-neuvottelujen laillisuutta

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yt-menettelyllä tavoitellaan 15 miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä. Antti Yrjönen

Nina Räty

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy aikoo selvittää sote-alan käynnissä olevien yt-neuvottelujen laillisuuden, mikäli ne johtavat irtisanomisiin, osa-aikaistuksiin tai lomautuksiin.

Parhaillaan selvitetään esimerkiksi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Pihlajalinnan yt-neuvottelujen laillisuutta.

– Jos käy ilmi, että yhteistoimintalakia on rikottu, on irtisanotulla, osa-aikaistetulla tai lomautetulla työntekijällä mahdollisuus saada yt-lain mukaista hyvitystä, sanoo Tehyn oikeuspalvelujen päällikkö Kari Tiainen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä työnantaja ei antanut yt-neuvottelujen päätyttyä luottamusmiehelle tietoa, keihin irtisanomiset kohdistuvat ja on jo jakanut irtisanomisilmoituksia työntekijöille.

– Tämä tapaus tutkitaan nyt tarkoin ja ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin, Tiainen toteaa.

Myös Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL syyttää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymää yt-lain rikkomisesta.

Tehyn mielestä hoitohenkilöstön lomautukset ja irtisanomiset ovat kyseenalaisia tilanteessa, jossa samaan aikaan tarvitaan lisää työntekijöitä. Tehy muistuttaa, että kunnat, kuntayhtymät ja sairaanhoitopiirit ovat käynnistäneet vuoden aikana noin 30 säästöihin tähtäävää yhteistoimintaneuvottelua, jotka koskevat tuhansia tehyläisiä. Tavoitteena on säästää yhteensä 112 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.