Lahden Demarit parantaisi bussiyhteyksiä pääterveysasemalle – "Pysäköintipaikkojen riittävyys varmistettava"

Kunnallisjärjestön edustajisto muistuttaa SDP:n vastustaneen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän nopeaa perustamisaikataulua. "On karvasta kalkkia, mutta faktaa, että olimme aikaisemmin oikeassa."

Lähiklinikoiden toimintojen keskittäminen kaupunginsairaalaan ei saa aiheuttaa lisää painetta Akuutti24:ään, katsoo Lahden Demareiden edustajisto. Sami Kuusivirta

Vili Uuskallio

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän talouden sopeuttaminen on tehtävä potilasturvallisuutta ja hoidon laatua vaarantamatta, katsoo Lahden SDP:n kunnallisjärjestö. Tiistaina kokoontunut Lahden Demareiden edustajisto pitää erittäin tärkeänä, että Päijät-Hämeen keskussairaalalla säilyy laajan päivystyksen status.

Yhtymässä käytiin loppukesän ja alkusyksyn aikana yt-neuvottelut 250 henkilötyövuoden vähentämiseksi ja 15 miljoonan euron vuotuisten säästöjen löytämiseksi. Tämä vuonna yhtymän talous on painumassa noin 39 miljoonaa euroa alijäämäiseksi.

– Yhtymän ja kuntatalouden tilanne on ikävä kyllä niin haastava, että tehostamistoimenpiteitä ei pystytä välttämään, Lahden Demarit toteaa kannanotossaan.

"Kohtuullisessa ajassa ja sujuvasti"

Lahdessa yhtymä on päättänyt keskittää Launeen ja Ahtialan lähiklinikoiden toiminnot kaupunginsairaalaan. Palveluverkon muutokset on Lahden Demareiden edustajiston mukaan tehtävä niin, että palvelut ovat saatavilla kohtuullisessa ajassa ja sujuvasti.

– Samalla on vahvistettava kotipalvelua. Joukkoliikenteen kulkua nykyistä lähemmäksi pääterveysasemaa tulee tutkia tässä yhteydessä. Pysäköintipaikkojen riittävyys kaupunginsairaalalla varmistettava.

Palveluverkkoratkaisut eivät saa aiheuttaa lisää painetta Akuuttiin, kunnallisjärjestö toteaa kannanotossaan.

Edustajisto muistuttaa, että hyvinvointiyhtymän perustamisesta käytiin Lahden valtuustossa kesällä 2016 tiukka äänestys, jossa SDP äänesti vastaan. Yhtymä aloitti toimintansa nykymuodossaan vuoden 2017 alussa.

– On karvasta kalkkia, mutta faktaa, että olimme aikaisemmin oikeassa siitä, että yhtymää ei olisi pitänyt laittaa pystyyn tuolla hätäisellä aikataululla. Moni asiantuntija piti aikataulua jo tuolloin täysin epärealistisena, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Heikki Moilanen toteaa tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.