Novartin yt-neuvottelut päätökseen: yritys irtisanoo Nastolassa 23, myös lomautukset mahdollisia

Janne Nieminen

Lahden Nastolassa kotipaikkaansa pitävä, keittiökalusteita valmistava Novart oy irtisanoo yt-neuvottelujen päätteeksi 33 työntekijää. Irtisanomiset koskevat Novartin Nastolan, Vantaan, Forssan ja Tampereen toimipisteiden henkilöstöä.

Toimitusjohtaja Annika Vainion mukaan Nastolan toimipisteellä työpaikkansa menettää kaikkiaan 23 henkilöä.

– Tehtävien osalta Lahdessa irtisanotaan 18 työntekijää tuotannosta ja viisi muista toiminnoista, hän sanoo. Alun perin yt-neuvottelujen alkaessa elokuussa irtisanomisuhan alla oli 50 työntekijää.

– Merkittäviä säästöjä toteutuu muissakin kuin henkilöstökuluissa. Neuvottelujen aikana kartoitettiin myös henkilöstön luonnolliset vähentymiset, kuten eläköitymiset, Vainio sanoo.

Irtisanomisten lisäksi yhtiö on sopinut mahdollisuudesta lomauttaa henkilöstöään. Lomautusten kesto on toiminnosta riippuen enintään 90 päivää. Vainion mukaan tässä vaiheessa ei ole vielä tietoa, missä vaiheessa lomautukset mahdollisesti käynnistyvät ja miten ne toteutuessaan jakautuisivat toimipisteiden kesken.

– Mahdolliset lomautukset katsotaan sen perusteella, miten markkinat kehittyvät, hän sanoo. Tehostamistoimilla yritys arvioi saavuttavansa noin 1,5 miljoonan euron säästöt.

Juttua päivitetty kello 15.33 kauttaaltaan, muun muassa toimitusjohtaja Annika Vainion kommenteilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.