Domino Sushi muuttaa Aleksilta, avaa keväällä Rautatienkadulla – "Lahti on hyvä sushikaupunki"

Ravintoloitsija Grigori Uriadnikov (vas.) kaavailee kesäksi terassia. Oikealla kokki Farhad Samidinoff. Krista Koivisto

Nina Räty

Domino Sushi -ravintola on sunnuntaina viimeistä päivää avoinna Lahden Aleksanterinkadulla. Se avaa uuden ravintolan ensi keväänä Rautatienkatu 6:een.

– Sieltä löytyi meille sopiva paikka, jonka keittiön saamme suunnitella itse. Pitsauuneja ei tule, sillä haluamme keskittyä ydintuotteeseemme sushiin. Rinnalle tulee uusia aasialaisia ruokia, kertoo ravintoloitsija Grigori Uriadnikov.

Rautatienkadun ravintola remontoidaan ensin, joten Domino Sushille tulee Lahdessa noin neljän kuukauden tauko. Sillä välin tiimi käynnistää uuden ravintolan Kouvolassa, se avautuu ensi viikolla.

Lahdessa työskennellyt kolmen hengen tiimi palaa takaisin, kun Rautatienkadun ravintola avataan keväällä. Sinne tulee selkeästi vähemmän asiakaspaikkoja kuin nykyiset 27, sillä valtaosa annoksista haetaan mukaan tai tilataan kotiinkuljetuspalveluilla. Domino Sushilla on ollut omakin kotiinkuljetus tänä vuonna.

– Yhä useammat haluavat syödä ravintolaruokaa kotonaan viikonloppuisin ja arki-iltaisin.

Domino Sushi on toiminut Lahdessa kolme vuotta: ensin Vesijärvenkadulla ja reilun puolentoista vuoden ajan Aleksanterinkadulla. Lahtelaisten sushitietous on kasvanut sinä aikana. Kilpailu kaupungin muiden sushiravintoloiden kanssa ei huoleta.

– Lahti on hyvä sushikaupunki, asiakkailla on valinnanvaraa. Me teemme käsityösushia, jossa annokset tehdään tilauksesta ja kalan leikkaus ja esillepano ovat tärkeitä. Se on hinnakkaampaa kuin buffet-sushi, Uriadnikov sanoo.

Domino Sushilla on ravintola myös Lappeenrannassa ja Kajaanissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.