Kaksi heinolalaista yritystä palkittiin vuoden oppisopimustyönantajina Päijät-Hämeessä

Teboil Tähtihovin oppisopimusopiskelijoista neljä opiskelee Salpauksessa. Kuvassa yrittäjä Petri Wallin (vas.) ja Salpauksen opettaja Outi Miettinen (oik.). Koulutuskeskus Salpaus

Sohvi Auvinen

Koulutuskeskus Salpaus palkitsi heinolalaiset Rakennusliike A. Rossin ja Teboil Tähtihovin vuoden oppisopimustyönantajina. Oppisopimuskoulutuksella tarkoitetaan koulutusta, jossa voi opiskella ammattiin käytännön työtehtävissä työpaikalla.

Rakennusliike A. Rossi tarjoaa rakennusalan koulutusta ja yrityksessä on ollut oppisopimusopiskelijoita vuodesta 2008. Yrittäjän Antti Rossin mukaan osa opiskelijoista työllistyy yritykseen, osa puolestaan jatkaa esimerkiksi jatko-opiskeluiden pariin.

– Oppisopimus on vaivan väärti. Se on ollut hyvä kokemus meille ja samalla kehittyy itsekin, kun kiinnittää esimerkiksi omaan opastamiseen huomiota, yrittäjä Antti Rossi kertoo.

Teboil Tähtihovissa oppisopimusopiskelijat ovat pitkälti nuoria, mutta opiskelijoiden joukossa on ollut myös aikuisia, jotka ovat halunneet osaamisestaan todistuksen. Tällä hetkellä yrityksessä on kolme liiketoiminnan oppisopimusopiskelijaa ja kaksi opiskelijaa ravintola- ja catering-alalta.

– Meillä oppisopimusopiskelijat eivät ole pelkkiä apukäsiä tai opiskelijoita, vaan he kuuluvat työperheeseen samalla tavalla kuin muutkin. Välillä myös jeesataan henkilökohtaisissa asioissa, Teboil Tähtihovin yrittäjä Petri Wallin kertoo.

Petri Wallinin ja toisen yrittäjän Minna Wallinin mukaan oppisopimuksen hyvä puoli on nimenomaan se, että sen aikana saa sekä teoreettista että käytännön osaamista.

– Oppisopimuksella pystymme luomaan yksilöllisen opiskelupolun. Jos näemme työpaikalla, että jollain osa-alueella on osaamisessa puutteita, niin jaamme asian opettajan kanssa. Voimme yhdessä koulun kanssa kiinnittää samoihin asioihin huomiota ja edistää osaamisen kehittymistä, Petri Wallin jatkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.