3.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja 17, kahdessa Lahden ravintolassa ja kahdella kuntosalilla mahdollisia altistumisia

Kari Anttinen

Kari Anttinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin tiistaina 17 koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on seitsemän koronaviruspotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Lahdessa Laaksokadulla Wanha Herra -ravintolassa perjantaina 26.2. kello 10.30–11.30 ja Rautatienkadulla Sporttiravintola Pelurissa lauantaina 27.2. kello 14.30–17.15 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle.  Myös Lahden Mukkulan GOGO Express -kuntosalilla 27.2. kello 9–11 ja Launeen GOGO Express -kuntosalilla sunnuntaina 28.2. kello 9–11 asioineet ovat voineet altistua.  

Terveysviranomaiset kehottavat kyseisinä aikoina tiloissa asioineita seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan tarvittaessa herkästi koronatestiin, jos oireita ilmenee. 

Päijät-Häme on koronan leviämisvaiheessa. Positiivisten testien osuus hyvinvointiyhtymän ottamista koronavirusnäytteistä on noussut 3,1 prosenttiin. Kahden viikon ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on 73. 

Varmistettuja koronatartuntoja on yhtymän alueella todettu 1 447. Yhtymä on ottanut epidemian aikana kaikkiaan 81 598 koronavirusnäytettä. 

Uusia tartuntoja varmistui kymmenen – Nelostien liikenneasemalla Heinolassa asioineet ovat voineet altistua virukselle

Koronarokotusten ajanvarauksen ruuhkat turhauttavat myös Päijät-Hämeessä – joku saa ajan heti ja toinen joutuu odottamaan

Fimlab Aleksanteri rajoittaa asiakasmäärää tiloissaan Lahdessa – näytteenottoajat voivat olla myöhässä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut