1.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Mahdollisia altistumisia Messilän välinevuokraamossa ja Karisman Kookengässä – yhtymän alueella todettiin 14 uutta koronavirustartuntaa

Jos oireita ilmenee, koronatestiin kannattaa hakeutua herkästi. Katja Luoma

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeessä on eilen varmistettu 14 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa hyvinvointiyhtymä. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kahdeksan koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Yhtymän alueella on todettu yhteensä 1 420 varmistettua koronavirustartuntaa. Kaikkiaan yhtymä on ottanut 80 883 koronavirusnäytettä epidemian aikana.

Koronavirukselle ovat voineet altistua Lahdessa Kauppakeskus Karisman Kookenkä-liikkeessä 23.–26.2. välisenä aikana asioineet ja Messilän välinevuokraamossa 22.2. kello 19.00–19.30 asioineet.

Hyvinvointiyhtymän mukaan sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on voimakkaassa nousussa, ja uusien tartuntojen määrä on kaksinkertaistunut kahdessa viikossa. Viime viikolla todettiin yhteensä 87 uutta koronavirustartuntaa.

Hykyn koronayhteistyöryhmä kokoontuu tänään arvioimaan alueen epidemiatilannetta ja sen myötä lisäyksiä suosituksiin sekä rajoituksiin.

Jo toinen peräkkäinen tartuntaennätys – "Yllättyisin, jos maanantaina Päijät-Hämeen ei todeta olevan leviämisvaiheessa"

Joukkoaltistus koronavirukselle lähiopetuksessa: LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston Lahden kampus suljetaan kahdeksi viikoksi

Lahden ravintola Konnichiwassa mahdollisia altistumisia – uusia koronavirustartuntoja kymmenen

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut