Joukkoaltistus koronavirukselle lähiopetuksessa: LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston Lahden kampus suljetaan kahdeksi viikoksi

Oskari Valtonen

LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteinen Lahden kampus suljetaan kahdeksi viikoksi 1.–14.3. Korkeakoulujen tiedotteen mukaan sulun syynä on lähiopetuksessa tapahtunut joukkoaltistus koronavirukselle.

LABin sairaanhoito-opiskelijoiden ryhmässä todettiin viime viikolla kaksi koronatartuntaa. Altistuminen tapahtui lähiopetuksessa tiistaina 23.2.

Tiedossa olevia altistuneita on 41 opiskelijaa ja mahdollisesti kaksi opettajaa. Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin.

Kahden viikon sulku Lahden kampuksella koskee sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Opiskelijoiden sähköiset avaimet poistetaan täksi ajaksi käytöstä.

Tapaukseen liittyviä jatkotartuntoja ei toistaiseksi ole tiedossa. Viruksen jäljitystyö on parhaillaan käynnissä.

Suurin osa LABin ja LUTin opetuksesta on järjestetty etänä marraskuusta 2020 lähtien. Kampuksella on pidetty vain opintojen etenemisen kannalta välttämätöntä lähiopetusta.

Ryhmäkoot on pidetty pieninä turvajärjestelyt huomioiden. Esimerkiksi sairaanhoito-opiskelijoiden ryhmässä käytettiin maskeja ohjeiden mukaan.

Korkeakoulujen tiedotteessa kehotetaan kaikkia kampuksella viime viikolla työskennelleitä ja opiskelleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Myös Lappeenrannan kampus on suljettu varotoimena opiskelijoilta 7.3. saakka koronavirustartuntojen vuoksi.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut